Luc van Loon

Luc van Loon heeft internationaal onderzoek gedaan naar skeletspierenmetabolisme (skeletal muscle metabolism). Het belangrijkste devies is: blijf in beweging en eet eiwitrijk voedsel.

studenten en docent in de keuken

"Mijn onderzoeksinteresses zijn: metabolisme, sportvoeding, aanpassing aan uithoudingsvermogen en weerstand. Ook kijk ik naar de invloed van fysieke activiteit en voedingsinterventies op de gezondheid bij chronische metabole ziekten." 

Over Luc

Expertises

  • skeletspiermetabolisme
  • brandstofselectie tijdens inspanning
  • klinische voeding en sportvoeding
  • type 2 diabetes
  • sarcopenie

Bijzonder lectoraat sport en voeding

Een halve liter rode bietensap drinken is voor een topsporter best zinvol. Dat is het voor de vrijetijdssporter die op zondag een eindje gaat fietsen niet per definitie. Wij onderzoeken de rol van voeding bij het vergroten van het prestatievermogen, het behoud van gezondheid bij ouder worden en het herstel na ziekte. 

twee studenten praten over gezonde voeding

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Luc van Loon met betrekking tot zijn onderzoeken rondom het onderwerp 'sport en voeding'. Bekijk een overzicht van al zijn publicaties.

Blijf op de hoogteAbonneer je op onze nieuwsbrief

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen (over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport en bewegen, arbeid en gezondheid) en HAN SENECA (over het Sport- en Gezondheidscentrum). Abonneer je ook!

Gewicht water appel