Gerda Geerdink

Wat kunnen we doen om de kwaliteit van het opleidingsonderwijs te verbeteren? Daar wil ik graag antwoord op vinden, maar dat kan ik niet alleen.

lectoraat kwaliteiten van lerarenopleiders gerda geerdink

Ik werk veel samen met opleidingen van de HAN en altijd met interne en externe onderwijsprofessionals. Juist in die samenwerking ligt de kans om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren. De opleidingen en mensen in het werkveld hebben ook ná gezamenlijk onderzoek een belangrijke rol. Als onderzoekende onderwijsprofessional zien ze met eigen ogen wat werkt, hoe én waarom. Daardoor kunnen ze onderzoeksuitkomsten gemakkelijker binnen hun eigen (school)team toelichten en verzilveren. Dat is wat ik graag wil: dat onderzoek en ontwikkelactiviteiten bijdragen aan kennisverspreiding en onderwijsverbetering. 

Over Gerda

Expertise:

  • Opleidingsonderwijs
  • Uitval sociale minderheidsgroepen
  • Optimaal lerende organisaties
  • Samenwerking opleidingen en scholen
  • Zwaartepunt Health

Associate lectoraat Kwaliteiten van Lerarenopleiders

Toetsing staat volop in de belangstelling. Het wordt voor iedereen in onderwijs duidelijker dat het anders moet én kan. Maar hoe dan precies? Het lectoraat onderzoekt wat wel en niet werkt, en ontwikkelt producten waarmee opleidingen en docententeams praktisch en doelgericht aan de slag kunnen.

Twee dames lachend mediatheek

Nieuws

drie studenten krijgen uitleg van student
docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Arikelen

Projecten

ALPO-leraren als change-agents

Lessen veranderkunde geven. Daarvoor is het thema burgerschapsvorming erg geschikt. Teams en scholen hebben een duidelijke visie nodig op dit lesprogramma. Wat geef je leerlingen mee om stevig in de samenleving te staan? Hoe geef je dat vorm? Kundige, inspirerende veranderaars zijn nodig.

docent buigt over tafel student

Ark of Inquiry: onderzoekend leren voor leraren

Leerlingen leren om te onderzoeken en te experimenteren. Het is belangrijk, maar valt vaak niet mee. Hoe zorg je ervoor dat competenties zich ontwikkelen via een verantwoorde methode? Hoe toets je dit? De Ark of Inquiry biedt leraren in heel Europa concrete handvatten en tools.

docent wijst met pen naar papier

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van associate lector Gerda Geerdink met betrekking tot haar onderzoeken rondom het onderwerp 'Kwaliteiten van Lerarenopleiders'.

handen met documenten

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar onderzoeksnieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Je vindt er informatie over projecten waaraan we werken, samenwerkingen, bijeenkomstkomsten, spellen en handige tools.

Overlegen en samenwerken