Frans de Vijlder

Ik houd me bezig met bestuur, beleid en organisatie, politiek-bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen, strategie, toezicht en verantwoording, interne organisatie en professionals governance.


Goed onderwijs staat of valt met de professionaliteit en integriteit van de mensen die het doen. Dat geldt ook voor goed bestuur, maar bureaucratie en regelgeving zijn ook noodzakelijk. Alleen dan kunnen organisaties middelen succesvol omzetten in prestaties die waardevol zijn voor de maatschappij. 

Veilig en uitgedaagd
Bestuurders en managers moeten begrijpen hoe de samenleving zich ontwikkelt en randvoorwaarden scheppen. In een goed overheidsbeleid voelen bestuurders en professionals zich veilig en uitgedaagd om maatschappelijk ondernemerschap waar te maken. 

 

Over Frans

Expertises:

  • Innovatietechniek
  • Bestuur
  • Onderwijs
  • Globalisering
  • Financiering

Lectoraat Goed bestuur en Innovatiedynamiek in Maatschappelijke Organisaties

Organisaties in het publieke domein staan onder permanente druk om beter te presteren. Denk aan gemeenten en andere overheden, organisaties in de zorg, wonen en onderwijs. Door deze druk moeten ze innoveren. Het organiseren van deze innovatiedynamiek is altijd een kwestie van goed bestuur. 

manager leidt een zakelijke bijeenkomst met collega's en medische professionals

Projecten

Gelderland, een provincie van grenzeloze kansen door wederkerig bestuur

Omdat gemeenten er veel taken bij hebben gekregen de laatste jaren, heeft de provincie Gelderland eerder de bestuurskracht van haar gemeenten in kaart gebracht. Maar hoe zit het met haar eigen bestuurs- en samenwerkingskracht? Dit heeft ze laten onderzoeken.

studenten overleggen aan ronde tafel

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Frans de Vijlder. Bekijk hier het overzicht. 

Studenten studeren in studiecentrum en maakt notitie, van bovenaf