Christien Lokman

"Ik wil met mijn team bijdragen aan de grote maatschappelijke uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Dit doe ik door onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden. Zo kunnen we innovaties versnellen."

biocentre bioraffinage14. Karin Struijs, Rakesh Jangi

Adviesfunctie

"In mijn functie als lector adviseer ik het onderzoeksteam van het HAN BioCentre dat werkt aan het optimaliseren van fermentatieprocessen, de productie van eiwitten, enzymen, biomoleculen en metabolieten. Hierbij worden nieuwe processen en producten ontwikkeld, die onder andere van belang zijn voor toepassingen in land- en tuinbouw, medicijnontwikkeling, voeding en de biobased economy.

Daarnaast ben ik mede verantwoordelijk voor de acquisitie van (subsidie) projecten waarbij onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven met elkaar verbonden kunnen worden."

Lector Biodiscovery Christien Lokman

Over Christien

Expertises:

 • Moleculaire biologie
 • Microbiologie

Het lectoraat Biodiscovery

Het lectoraat Biodiscovery richt zich op twee thema's:

 • Biobased researchdit is de productie van biomoleculen via fermentatie van reststromen en het verwaarden van reststromen via bioraffinage. Dit onderzoek kan leiden tot nieuwe commercieel toepasbare stoffen en tot alternatieve, duurzame(re) productiemethoden voor bestaande stoffen, ter vervanging van petrochemische productiemethoden. 
 • Bio-informatica/Data Sciencedit is de toepassing van Next Generation Sequencing voor Agro, Food en Health, de ontwikkeling van Data Mining strategieën en de ontwikkeling van een betrouwbaar testsysteem voor het ontdekken van duurzame gewasbeschermingsmiddelen.
Werken met bioreactor in HAN BioCentre

Nieuws

Kennispartners en netwerken

Wij doen multidisciplinair onderzoek samen met het werkveld en partner-kennisinstellingen. In de afgelopen jaren hebben wij een strategische relatie opgebouwd met een groot aantal instellingen en organisaties.

 • Allnex

  Global leader in industrial coating resins

 • Van Wijhe Verf

  Verf vernieuwt. Verf beschermt. Met elke schilderbeurt behoud je wat behouden moet blijven en verfraai je wat mooier mag zijn. Verf staat voor toekomst, net als wij.

 • Novio Catalpa

  Rheumatoid Arthritis is one of the most common auto-immune diseases. Early diagnosis can have a significant impact on the treatment and progression of the disease.

 • Van Meeuwen

  Specialist op het gebied van industriële smering en chemicaliën (functionele additieven)

Nevenwerkzaamheden

Christien Lokman is binnen de HAN programmamanager Sustainable Energy & Environment (SEE). In het zwaartepunt SEE speelt de HAN in op de uitdagingen die voortkomen uit de klimaatdoelstellingen, zoals de energietransitie en een circulaire economie. 

Daarnaast is Christien lid van de adviescommissie van de Master of Applied Life Sciences en adviseer ze de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. 

Publicaties

Christien heeft de volgende publicaties op haar naam staan:

laboratorium attributen