Anne-Marieke van Loon

Lectoraat Leren met ict

Mijn drijfveer? Werken aan optimale ontwikkelkansen voor alle leerlingen. Ik richt me op de inzet van ict. Dit biedt veel mogelijkheden voor onderwijs op maat, maar wordt nog onderbenut. Ik wil leraren en opleiders handvatten bieden. En helpen om ict weloverwogen en onderbouwd in te zetten.

Lector Anne-Marieke van Loon

Ik doe praktijkgericht onderzoek naar hoe je onderwijs anders organiseert met ict. Voor mij is het heel belangrijk om een bijdrage te leveren aan de praktijk, binnen opleidingen én het werkveld. Verbinding binnen de driehoek onderzoek-onderwijs-werkveld is hierbij essentieel. Alleen als partners kunnen we het onderwijs meer op maat maken. Dus: samen ontwikkelen, ontwerpen en onderzoeken. Ik ontwikkelde een game: iXpeditie Maatwerk. Het helpt onderwijsprofessionals op weg om onderwijs af te stemmen op de behoeftes van hun leerlingen, met behulp van ict.

Over Anne-Marieke

Expertises:

  • Organisatie gepersionaliseerd leren met ict
  • Realiseren maatwerk met ict
  • Motivatie/zelfregulatie met behulp van ict
  • Competenties leidinggeven onderwijs met ict

Anne-Marieke van Loon

Het lectoraat leren met ICT

Ict-geletterdheid is van groot belang in de digitale samenleving. Ons lectoraat doet praktijkgericht onderzoek. Om zo gepersonaliseerd leren met inzet van ict én ict-geletterdheid in het onderwijs verder te ontwikkelen 

Drie studenten werken op laptop

Centre of Expertise (CoE)iXperium

Het iXperium (Centre of Expertise) draagt bij aan onderwijs waarin de digitale technologie beter wordt benut. Het doel is effectiever, op maat gesneden onderwijs. We zetten ict-geletterdheid van leerlingen en studenten op de agenda, zodat iedereen gelijke kansen in de samenleving heeft. Samen bouwen we aan onderwijs met ict.

Kind met robot

Kennispartners en netwerken

Om de ontwikkeling van Leren met ict goed op de kaart te krijgen werkt Anne-Marieke samen met onderwijsprofessionals, studenten, lerarenopleiders en onderzoekers.

  • Kennispartners

    Met de kennistafel inventariseert Anne-Marieke vraagstukken van leraren, schoolleiders en bestuurders om te ontdekken wat de belangrijkste kennisvragen zijn op het gebied van gepersonaliseerd leren met ict.  
  • Netwerk

    In het Ixperium werken we samen met een snel groeiend aantal schoolbesturen en lerarenopleidingen uit heel Nederland.   

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Anne-Marieke van Loon met betrekking tot haar onderzoeken rondom het onderwerp 'Leren met ict'

handen met documenten

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar onderzoeksnieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Je vindt er informatie over een projecten waaraan we werken, samenwerkingen, bijeenkomsten, spellen en handige tools.

Overlegen en samenwerken