Onderzoek
Het lectoraat onderzoekt wat werkt om waardevolle activiteiten en eigen regie van mensen met hersenletsel te verbeteren en te behouden, met als doel om hun welzijn te bevorderen. De focus in het lectoraatsonderzoek ligt op persoonsgerichte, efficiënte, duurzame en effectieve zorg in de eigen leefomgeving. Hierbij benut het lectoraat (nieuwe) technologie ter ondersteuning van de persoon met hersenletsel, zijn/haar naasten én de zorgprofessional.

Het onderzoek van het lectoraat is veelal praktijkgericht; vragen komen vanuit de praktijk en worden met praktijkpartners opgepakt en uitgewerkt. Het kan hierbij gaan om vraagstukken uit de medisch specialistische neurorevalidatie, de geriatrische neurorevalidatie of de neurorevalidatie voor kinderen.
Het lectoraat onderschrijft het belang van inclusief onderzoek. Bij de opzet en uitvoering van onderzoek besteedt het lectoraat dan ook expliciet aandacht aan deelname van ervaringsdeskundigen in het proces. Tevens is het streven om informatie en ontwikkelde producten gemakkelijk toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Kennispartners en netwerken
Waar mogelijk werkt het lectoraat Neurorevalidatie - Eigen regie en Participatie samen met verschillende kennispartners en netwerken.
Hogeschool van Amsterdam
- Lectoraat Ergotherapie – Participatie en Omgeving
Hogeschool Windesheim
- Lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg
Radboudumc
- Afdeling revalidatie
- Leerstoel Ergotherapie bij de afdeling IQ healthcare en Revalidatie van het Radboudumc
- Leerstoel Paramedische Wetenschappen bij de afdeling IQ healthcare en Revalidatie van het Radboudumc
Pluryn, Expertisecentrum NAH
NAH Netwerk Nijmegen
Landelijk lectorenplatform Zelfmanagement
Activity Matters
Healthy Chronos
Zelfregiecentrum in Nijmegen