Lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan

groep jonge mensen rond presentatie

De meeste mensen houden ervan nieuwe dingen te leren en zichzelf uit te dagen. Maar veel mensen leren liever met hun handen dan met hun hoofd. Ze hebben een hekel aan alles dat met ‘opleiding’ te maken heeft. Toch leren ook deze mensen prachtige dingen. Hoe kunnen we die leerervaringen gebruiken?

Het Lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan zoekt manieren om een leven lang ontwikkelen vanzelfsprekend te maken. Op individueel niveau, maar ook in de werkomgeving en het onderwijs. Dat doen we in verschillende vormen van (regionale) samenwerking.

Met behulp van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek willen we dat leven lang ontwikkelen voor iederéén vanzelfsprekend maken. Van peuter- tot pensioensleeftijd. Leervrees omzetten naar leerkracht. Bij mensen, op werkplekken en in de regio. Onze belangrijkste onderzoekslijnen zijn daarbij: slimme mensen, slimme werkplekken en slimme regio.

Kom je ook?Event: Verder op weg met Loopbaanchecks

De afgelopen 2 jaar heeft de HAN met Saxion, Zuyd en OU onderzoek gedaan naar het gebruik, de kwaliteit, de werking en effectiviteit van Loopbaanchecks. Graag delen we de resultaten met jullie op vrijdagmiddag 30 september tijdens het event Verder op weg met Loopbaanchecks bij Saxion in Deventer! Dit event is een buitenkans om in 1 middag de belangrijkste inzichten te horen, onderzoekers te spreken én om zelf, live en praktisch, aan de slag te gaan met werkwijzen die de effectiviteit van loopbaaninterventies kunnen verstevigen.

131700 Beeld van bovenaf in auditorium met volle zaal voor presentatie
  • Onderzoek

Ons lectoraat doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van een leven lang ontwikkelen. We staan hierbij met 2 benen in de praktijk. En hebben een enorm spectrum aan denk- en doepartners in de driehoek onderwijs & onderzoek, werkveld en overheid.
  • Onze kennis

Het veelzijdige onderzoek van ons lectoraat resulteert in publicaties, publieke optredens en praktische producten voor de maatschappij.

De onderzoekers van de HANJos Sanders
354287 Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)
252725 Afbeelding lectoraat arbeidsdeskundigheid mentaal gezonde zaak
356313 banner HAN 25 jaar jubileum met Anite Verkerk, hoofddocent Bedrijfseconomie
355201 Shani Mooijman bij uitzending Humberto Tan met HAN logo
109962 fitnesstrainer in de sportschool in gesprek met een blonde vrouw met overgewicht

LectorJos Sanders

Hoe maken we van een leven lang ontwikkelen iets vanzelfsprekends voor iedereen? Lector Jos Sanders onderzoekt het met zijn team. Hij zet zijn ruime ervaring in het onderzoek naar duurzame inzetbaarheid graag in.

Jos Sanders

Ons team

Betrokkenen bij de lopende projecten van het lectoraat

Anja Wolsky