Lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan

groep jonge mensen rond presentatie

De meeste mensen houden ervan nieuwe dingen te leren en zichzelf uit te dagen. Maar veel mensen leren liever met hun handen dan met hun hoofd. Ze hebben een hekel aan alles dat met ‘opleiding’ te maken heeft. Toch leren ook deze mensen prachtige dingen. Hoe kunnen we die leerervaringen gebruiken?

Het Lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan zoekt manieren om een leven lang ontwikkelen vanzelfsprekend te maken. Op individueel niveau, maar ook in de werkomgeving en het onderwijs. Dat doen we in verschillende vormen van (regionale) samenwerking.  

Met behulp van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek willen we dat leven lang ontwikkelen voor iederéén vanzelfsprekend maken. Van peuter- tot pensioensleeftijd. Leervrees omzetten naar leerkracht. Bij mensen, op werkplekken en in de regio. Onze belangrijkste onderzoekslijnen zijn daarbij: slimme mensen, slimme werkplekken en slimme regio. 

Kom je ook?Event: Verder op weg met Loopbaanchecks

De afgelopen 2 jaar heeft de HAN met Saxion, Zuyd en OU onderzoek gedaan naar het gebruik, de kwaliteit, de werking en effectiviteit van Loopbaanchecks. Graag delen we de resultaten met jullie op vrijdagmiddag 30 september tijdens het event Verder op weg met Loopbaanchecks bij Saxion in Deventer! Dit event is een buitenkans om in 1 middag de belangrijkste inzichten te horen, onderzoekers te spreken én om zelf, live en praktisch, aan de slag te gaan met werkwijzen die de effectiviteit van loopbaaninterventies kunnen verstevigen.

131700 Beeld van bovenaf in auditorium met volle zaal voor presentatie
 • Onderzoek

  Ons lectoraat doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van een leven lang ontwikkelen. We staan hierbij met 2 benen in de praktijk. En hebben een enorm spectrum aan denk- en doepartners in de driehoek onderwijs & onderzoek, werkveld en overheid.
 • Onze kennis

  Het veelzijdige onderzoek van ons lectoraat resulteert in publicaties, publieke optredens en praktische producten voor de maatschappij. 

Nieuws

472111 Sfeerfoto van een deel van het publiek tijdens de opening EAPRIL 2022
Internationaal congres verbeteren leerprocessen EAPRIL: thuis op de HAN
472110 EAPRIL conferentie 2022 op de HAN met lectoren Wietske Kuijer en Jos Sanders die de keynote verzorgen. Academie Mens en Maatschappij
354386 Presentatie mbo middag, auditorium R31. Economisch domein. 2021
32149 Klassensessie computerlokaal, FEM Logistics
413231 Post-hbo Bedrijfskunde, praten, samenwerken, overleggen, overleghokje, Ruitenberglaan 31, 2022
De onderzoekers van de HANJos Sanders
354287 Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)

LectorJos Sanders

Hoe maken we van een leven lang ontwikkelen iets vanzelfsprekends voor iedereen? Lector Jos Sanders onderzoekt het met zijn team. Hij zet zijn ruime ervaring in het onderzoek naar duurzame inzetbaarheid graag in. 

Jos Sanders

Ons team

Betrokkenen bij de lopende projecten van het lectoraat

Anja Wolsky

José Cuperus

Marije Winkelers

Frits Schültheiss

Livia Brouwers

Edwin Buijs

Aimée Hoeve

Haske van Vlokhoven

Christiane de Lange

Mariëlle Verhoeff

Will Bongaerts

Noëlle Arts

Petra Peeters

Marlo Kengen

Renske Verhoeven

Derk Jan Nijman

Su Anne van Waes

Roos de Boer

Andere betrokkenen bij het lectoraat

Claudia Klarenbeek

Skills en EVC adviseur bij Volandis, bouwt het Skills Paspoort voor Vakmensen mét Vakmensen

Angela Messioui-Zegers

Verzuimcoördinator bij Vodafone Ziggo en promovenda op thema kennisveroudering en ziekteverzuim

Lilian Woudstra

Zelfstandig adviseur A-Advies, bouwt mee aan de ontwerpprincipes en ontwerptool voor krachtige leerwerkomgevingen

Gerelateerde opleidingen

Human Resource Management

Voltijd Bachelor opleiding

Onvervulde vacatures, steeds meer zzp’ers en burn-outs en robots op de werkplek. De arbeidsmarkt verandert ontzettend snel. Ben jij de HR-professional die mensen en organisaties door deze roerige tijd loodst? De opleiding Human Resource Management (HRM) helpt je op weg.

410128 Studenten HRM in gesprek, foto 3672

Bedrijfskunde

Voltijd Bachelor opleiding

Flexibel zijn en slim innoveren is voor bedrijven een must. Markten kunnen onrustig zijn, maar jij houdt het hoofd koel. Jij wordt de expert om organisaties duurzaam te verbeteren en te vernieuwen. Bedrijfskunde is gericht op de praktijk: je leert door te doen!

408043 Foto Bedrijfskunde voltijd Nijmegen, studenten buiten

Toegepaste Psychologie

Numerus fixus opleiding

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Wil jij leren achterhalen welke gedachten en gevoelens hieraan ten grondslag liggen? Wil jij leren hoe je gedrag kan beïnvloeden? Kies Toegepaste Psychologie en wordt expert in het analyseren en veranderen van gedrag. Worden wie je bent, dat werkt!

422232 Toegepaste Psychologie TP, foto 2432, studenten doen kaartspel aan tafel en docent geeft uitleg, overleg, samenwerken

Contact

Secretariaat: Roos de Boer

 • Roos.deBoer@han.nl
 • AcademieOrganisatie en Ontwikkeling

  De academie Organisatie en Ontwikkeling leidt op tot ondernemende, onderzoekende en verbindende professionals. Stuk voor stuk leveren ze een duurzame bijdrage aan goed werk, vitale werknemers en aan economische groei.

  Twee studenten overleggen met laptop

  Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief HAN Zwaartepunt Smart Region om een maandelijkse update te ontvangen.