man in gesprek met dokter via mobiele telefoon

Ons lectoraat ontwikkelt en test technologie voor gebruik door cliënten en zorgverleners in de praktijk. Daarbij kijken we ook naar de implementatie van technologie. Het succes van de technologie is namelijk afhankelijk van acceptatie van zorgverleners en inrichting van de werkomgeving.

De samenleving vergrijst. Daardoor neemt het aantal mensen met één of meer chronische aandoeningen de komende jaren sterk toe. Zelf de regie houden wordt steeds belangrijker.

Positieve Gezondheid

Wij onderzoeken hoe verpleegkundigen en paramedici technologie kunnen inzetten. Om ouderen en chronische zieken te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren. En bij het zelf managen van hun ziekten en beperkingen. De domeinen van het concept Positieve Gezondheid zijn daarbij voor ons richtinggevend.

Expertises

• Zorgtechnologie
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Palliatieve zorg
  • Mantelzorg
  • Onderzoek

Ons praktijkgericht onderzoek richt zich op de inzet van technologische interventies en innovaties in de zorg. We richten ons daarbij met name op chronisch zieken, ouderen en mensen met beperkingen.
  • Onze kennis

Als lectoraat vinden we het belangrijk om onze kennis te verspreiden. Zo leveren we structurele bijdragen aan het onderwijs en onderwijsontwikkeling. Resultaten van onderzoeken en projecten delen we graag.

Promotie Wendy Kemper-KoebruggeVerbeter het zorgnetwerk voor ouderen thuis
374833 Maurice-Magnée, lector Innovatie-in-de-Care
Nieuw handboek Verpleegkunde CATHoe maak je een Critical Appraisal of a Topic?
Promotieonderzoek Kim DonachiePsychosociale steun prostaatkankerpatiënten
Telefoons internationaal
Thuisrevalidatie na een beroerteCVA-portaal als casemanager
357681 Headerfoto man loopt met taststok
HAN Docentprijs 2021 voor Astrid TimmanInzet technologie en ict in zorg en welzijn
Samenwerking HAN en RadboudumcIn de flow op de Dag van de Verpleging

Afscheid lector Innovatie in de Care Kroon op carrière van Marian Adriaansen
420704 overzicht, rede afscheid lector Marian Adriaansen, driehoek
Telefoons internationaal
365622 Een foto van 2 mensen in het zwembad, die de DreamDivR gebruiken. Geplaatst door HB.
Studenten testen robot PepperProeftuin Robotica
288159 gezonde en ongezonde producten indelen supermarkt safari

Onze lector

LectorMaurice Magnée

Maurice Magnée is per 1 april 2022 benoemd als lector Innovatie in de Care. Hij is de opvolger van lector Marian Adriaansen die 1 juli 2022 met pensioen is gegaan.

Maurice is een erkend expert op het gebied van technologie in de zorg. Hij is naast senior onderzoeker in het lectoraat tevens programmamanager van het iXperium Health.

''In iXperium Health werken we aan (het omgaan met) nieuwe technologie in de zorg en welzijn. We inspireren studenten, opleiders en professionals, laten ze ervaren wat werkt en doen onderzoek naar de effecten van technologie in zorg en welzijn.''

374834 Maurice Magnée, portret lector Innovatie in de Care

Marian Adriaansen

Marian was tot 1 juli 2022 in functie als lector. Zij is nog verbonden aan het lectoraat en houdt zich bezig met de validering van nieuwe zorgtechnologie en eHealth in de praktijk. Ze richt zich met name op methodiekontwikkeling voor kwetsbare chronisch zieken en ouderen.

384139 Portret lector Marian Adriaansen 2022

Maak kennis Onze onderzoekers