man in gesprek met dokter via mobiele telefoon

Ons lectoraat ontwikkelt en test technologie voor gebruik door cliënten en zorgverleners in de praktijk. Daarbij kijken we ook naar de implementatie van technologie. Het succes van de technologie is namelijk afhankelijk van acceptatie van zorgverleners en inrichting van de werkomgeving.

De samenleving vergrijst. Daardoor neemt het aantal mensen met één of meer chronische aandoeningen de komende jaren sterk toe. Zelf de regie houden wordt steeds belangrijker.

Positieve Gezondheid

Wij onderzoeken hoe verpleegkundigen en paramedici technologie kunnen inzetten. Om ouderen en chronische zieken te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren. En bij het zelf managen van hun ziekten en beperkingen. De domeinen van het concept Positieve Gezondheid zijn daarbij voor ons richtinggevend.

Expertises

• Zorgtechnologie
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Palliatieve zorg
  • Mantelzorg
  • Onderzoek

Ons praktijkgericht onderzoek richt zich op de inzet van technologische interventies en innovaties in de zorg voor chronisch zieken, ouderen en mensen met beperkingen.
  • Onze kennis

Als lectoraat vinden we het belangrijk om onze kennis te verspreiden. Zo leveren we structurele bijdragen aan het onderwijs en onderwijsontwikkeling. Resultaten van onderzoeken en projecten delen we graag.

Nieuws

HAN Docentprijs 2021 voor Astrid TimmanInzet technologie en ict in zorg en welzijn
236879 studenten met VR-bril op
31976 hartslag monitor
Samenwerking HAN en RadboudumcIn de flow op de Dag van de Verpleging
36968 docent lachend met studenten om ziekenhuisbed
Promotieonderzoek in stagepraktijkMorele sensitiviteit verpleegkundigen
102312 verpleegkundigen overleggen op de gang
102323 verpleegkundige van de thuiszorg controleert de bloeddruk bij een jonge chronisch zieke patiente
Voorkomen en verzorgen van doorligplekkenNieuwe Richtlijn Decubitus opgeleverd
102297 verpleegkundige is bezig met de dagelijkse wasbeurt bij een patient
man in gesprek met dokter via mobiele telefoon
109943 oudere man in rolstoel kijkt uit raam in een het ziekenhuisgang
verpleegster in gesprek met een oudere vrouw in een rolstoel

Onze lector

LectorMarian Adriaansen

Marian houdt zich vooral bezig met de validering van nieuwe zorgtechnologie en eHealth in de praktijk. Met haar team richt ze zich op methodiekontwikkeling voor kwetsbare chronisch zieken en ouderen.

Marian Adriaansen

Onderzoeker
portretfoto Nicole Vullings

iXperium Health

In iXperium Health werken we aan (het omgaan met) nieuwe technologie in de zorg en welzijn. We inspireren studenten, opleiders en professionals, laten ze ervaren wat werkt en doen onderzoek naar de effecten van technologie in zorg en welzijn.