Lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent

Topsporters leveren hun topprestaties niet toevallig. Zij hebben er vaak een lang en complex traject van investeringen en opofferingen voor doorlopen. Wij willen met ons lectoraat de processen rondom een sportief talent verbeteren.

Wij willen met wetenschappelijk onderzoek aantonen hoe je talent kunt herkennen. En als je het gevonden hebt: hoe je het op de juiste manier kunt begeleiden. We onderzoeken onder meer welke factoren van invloed zijn en wat de beste omgeving is voor talent. 

Het beste uit jezelf halen
Wanneer we meer inzicht krijgen in talentherkenning- en ontwikkeling kunnen we kinderen met bovenmatig sportief talent beter begeleiden naar de top. Maar ook gemiddeld en zwak presterende kinderen of kinderen waarvan het talent buiten de sport ligt, kunnen baat hebben bij meer kennis over Het beste uit jezelf halen.

Expertises

  • Onderzoek naar talentherkenning in de sport
  • Onderzoek naar talentontwikkeling in de sport
  • 'Slimme sportkeuze' van kinderen
  • Motorische ontwikkeling van kinderen
  • Onderzoek

    Ons lectoraat wil er achter komen hoe je talent het beste kunt herkennen. En eenmaal herkend op de juiste manier kunt begeleiden. Daarvoor voeren wij praktijkgericht onderzoek uit.   
  • Onze kennis

    Vanuit het Lectoraat Herkennen en Ontwikkelen van Sporttalent zijn vele publicaties verschenen. Bekijk het overzicht van al deze publicaties.  

Talentherkenning en -ontwikkelingSamenwerking in de driehoek

ALO driehoek project Montessori Talent Team 2020. oa Roel van Lavieren.Bekijk volledige video
Werken in de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk: Talentherkenning en -ontwikkeling

Nieuws

Onze lector

LectorJohan Pion

De interactie tussen wetenschap en topprestaties vormt de rode draad in de loopbaan van Johan Pion. Hij heeft uiteenlopende ervaring en zet deze graag in als lector.

Diensten omtrent talentherkenning en -ontwikkeling

Cursussen HAN SENECA beoordeeld met een 8,1

De cursussen en opleidingen van HAN SENECA worden door de cursisten beoordeeld met gemiddeld een 8,1. Liefst 94% van de cursisten beveelt de door hen gevolgde cursus op het gebied van sport, bewegen en gezondheid aan. Dat blijkt uit cijfers van reviewwebsite  Kiyoh.nl.

Er is geen omschrijving beschikbaar

AcademieSport en Bewegen

In de Academie Sport en Bewegen leiden we studenten op tot kritische, innovatieve en ondernemende professionals. Ook bieden we opleidingen en cursussen voor professionals op het gebied van sport, arbeid en gezondheid. Zo kunnen zij de nieuwste inzichten en theorieën toepassen in hun werk. 

Atletiekbaan binnen Gymnasion

Blijf op de hoogte Abonneer je op onze nieuwsbrief

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen (over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport, arbeid en gezondheid) en HAN SENECA (over het Sport- en Gezondheidscentrum). Abonneer je ook!

Studente op klimwand verticaal