Onderzoek

Binnen het lectoraat Goed Bestuur en Innovatiedynamiek in Maatschappelijke Organisaties worden geen nieuwe projecten meer opgestart.

bouwkunde deeltijdstudent uitleg planning

Uitgelicht projectVolunteers 2.0

De samenwerking tussen gemeenten en vrijwilligers van burgerinitiatieven staat centraal in het projectVolunteers 2.0. Het is een INTERREG-project dat de HAN samen met de Hochschule Rhein Waal (HRSW) en 10 Duitse en Nederlandse gemeenten in de Euregio Rijn Waal uitvoert.

Nijmegen waalkade met boten

Uitgelicht projectPartners van Gelderland

Overheden in Gelderland vinden elkaar steeds beter, maar de samenwerking kan echt nog wel beter. Dat is de hoofdconclusie van ons rapport ‘Partners van Gelderland’ dat op 16 juni 2022 aan betrokken bestuurders is overhandigd. Het was een mooi participatief onderzoek van ongeveer een jaar met vijf cases waarin bestuurlijke samenwerking centraal stond. Vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) waren ook Korrie Melis en Wenne Bergman als onderzoekers actief. Je kunt er nu ook meer over lezen en het rapport downloaden op de site van de HAN.

98851 Arnhem Klarendal met molen

Projecten

Gelderland, een provincie van grenzeloze kansen door wederkerig bestuur

Omdat gemeenten er veel taken bij hebben gekregen de laatste jaren, heeft de provincie Gelderland eerder de bestuurskracht van haar gemeenten in kaart gebracht. Maar hoe zit het met haar eigen bestuurs- en samenwerkingskracht? Dit heeft ze laten onderzoeken.

studenten overleggen aan ronde tafel

Thema's

Binnen ons lectoraat werken en denken wij vanuit 3 onderling verbonden onderzoeksthema's. Dit zijn:

  • Schuivende beroepsbeelden van professionals
  • Kenniscirculatie en innovatiedynamiek
  • Goed bestuur