Gespiegeld. man in pak met verrekijker.

Hoe blijf je als organisatie ‘in control’? Hoe houd je de organisatie beheersbaar en speel je toch in op je steeds sneller veranderende omgeving? Ons lectoraat richt zich op het creëren van open, lerende organisaties. Waarin risico’s nemen en kansen verzilveren onderdeel is van de ‘business’.

Meervoudige waardecreatie

Trends in de omgeving moeten we vertalen naar kansen. En de risico’s uiteraard afwegen en beperkenOns lectoraat bouwde uitgebreide expertise op in moderne vormen van performance management en risicomanagement. Onder andere in de zakelijke dienstverlening, maakindustrie, bouw en zorg. 

Organisaties zijn erbij gebaat om zowel prestaties als risico’s op een transparante manier te managenDe focus moet niet alleen liggen op wat bedreigend kan zijn voor de strategie en de waardecreatie. Maar juist op alles wat meervoudige waarde creëert (economisch, sociaal en ecologisch) voor meerdere stakeholders.

Nieuws

 • Onderzoek

  Ons lectoraat wil zowel op eigen initiatief als vraaggestuurd bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstbestendige organisaties. Dit door onderzoek, kennisdeling en kennisontwikkeling op gebied van innovatie en samenwerking.  

Expertises

 • Prestatiemanagement

 • Sturen op meervoudige waarden

 • Soft controls

 • Modern risicomanagement

 • Circulaire economie

 • Sturen op vertrouwen

 • Duurzaamheids-
  vraagstukken

 • Integrated reporting

LectorKoos Wagensveld

"Ik word gedreven door de vraag: hoe kunnen managers control en innovatie in evenwicht brengen? Dit vergt een verfrissende visie op control waarin meer ruimte en aandacht is voor strategie, ethiek, duurzaamheid, vertrouwen en interactieve vormen van control."

portret Koos Wagensveld, finance and control, fc, economie

Lectoraten in het financieel economisch domein

Het lectoraat Financial Control heeft twee associate lectoraten: Financial Ethics en Sustainable Finance & Tax onder leiding van associate lectoren Henriëtta Joosten en Fred de Jong.

Fred de Jong

Associate lector Sustainable Finance & Tax
Fred de Jong ass lector

Meer leren over dit onderwerp

Accountancy

Voltijd Bachelor

Controleer jij straks de jaarrekeningen van internationale bedrijven? Of kruip je in de rol als financieel adviseur bij kleinere ondernemingen? Met de bacheloropleiding Accountancy kan het!

hoorcollege, instituut finance and management, FEM

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Voltijd Bachelor

Graag met cijfers bezig? Als bedrijfseconoom ben je een de spin in het financiële van een organisatie. Je stelt budgetten op en let erop dat deze niet worden overschreden.

studeren docent ifm finance & control

Finance, Tax and Advice

Voltijd Bachelor

Je leert alles over het geven van gedegen en integer financieel en/of fiscaal advies. Je bouwt aan een flinke basiskennis en er is veel aandacht voor adviesvaardigheid en klantgerichtheid.

basecamp

AcademieFinancieel Economisch Management

In de academie Financieel Economisch Management werken we vanuit de driehoek onderwijs – onderzoek – werkveld aan talentontwikkeling en ontplooiing van studenten en cursisten in het financieel-economisch domein, zodat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan welvaart en welzijn. We dagen ze uit om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste professionals, die willen blijven leren. 

lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Het lectoraat Financial Control heeft een nauwe samenwerking met het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie (CMW). Schrijf je in op de maandelijkse CMW nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen van het lectoraat.