LCPV Project zonne-energie

Ons lectoraat onderzoekt en ontwikkelt oplossingen binnen de energietransitie. Wij werken samen met het bedrijfsleven en betrekken hier docenten en studenten bij. We maken gebruik van onze test- en ontwikkelfaciliteiten rondom duurzame elektrische energie, zonne-energie en waterstoftechnologie.

De toepassing van duurzame energie in Nederland loopt achter bij de doelstellingen uit het Energieakkoord. Maar de ontwikkelingen gaan snel. De efficiëntie van nieuwe energietechnologie wordt steeds hoger en de kosten lager. Grootschalige toepassing van duurzame energie komt dichterbij. 

Om toepassing van nieuwe energiesystemen te bevorderen, doen wij technisch toegepast onderzoek. Onze focus ligt op het ontwikkelen, modelleren en valideren van duurzame (hybride) energiesystemen. Dit binnen drie thematische programmalijnen: zon en warmte, waterstof en energie-systeemintegratie. 

 

 

Expertises

  • Waterstoftechnologie 

  • Brandstofcellen 

  • Duurzame energie 

  • Elektrochemie 

  • Onderzoek

    Ons Lectoraat Duurzame Energie richt zich voornamelijk op actuele vragen uit de markt. De focus van het onderzoek ligt op het ontwikkelen, modelleren en valideren van (hybride) energiesystemen. Daarnaast zijn we actief betrokken bij diverse onderwijsactiviteiten op bachelor- en masterniveau. 
  • Onze kennis

    Hoe sla je duurzame energie op zodat je het later kunt gebruiken? Bijvoorbeeld energie uit zonnepanelen of windmolens? Een idee is het opslaan in waterstof. Maar hoe doe je dat? Dat is een van de vele onderwerpen waar wij onderzoek naar doen. Bekijk onze artikelen en publicaties.

Nieuws

Onze lector

LectorMascha Smit

Als lector geef ik richting aan het toegepast onderzoek naar vraagstukken rondom duurzame energie binnen het lectoraat. Deze samenwerking met het onderwijs én het bedrijfsleven inspireert en motiveert mij. 

Profielfoto Mascha Smit

Maak kennis Ons team

Rik Catau

Onderzoeker

Leon Bunthof

Onderzoeker

Marc van der Sluys

Onderzoeker

Nikola Pozderovic

Junior onderzoeker

Leo Polak

Onderzoeker

Ruben Bruins

Beheer H2Lab Industriepark KleefseWaard

Miel Stapel

Onderzoeker

Rob Verbeek

Docent/Onderzoeker

Roel Jansen

Docent/Onderzoeker

Christiaan Boudri

Docent/Onderzoeker

Mariska Willems-Jans

Projectleider

Wendy Pleket

Proces-coördinator

Saskia Bouwman

Secretaresse

AcademieEngineering en Automotive

In de Academie Engineering en Automotive bieden we onderwijs op het gebied van duurzame energie, de energietransitie, lean, duurzame mobiliteit en autonoom vervoer. En onderzoeken we actuele, maatschappelijke vraagstukken.

null