Themaroute Waterstof event

Per september 2021

Embedded Systems Engineering: nieuwe bachelor opleiding

Per 1 september 2021 start de HAN de nieuwe bachelor opleiding Embedded Systems Engineering. Deze opleiding is terug van weggeweest en viel de laatste jaren onder Elektrotechniek. Vanaf nu dus weer als zelfstandige opleiding in voltijd, deeltijd en ook in een internationale variant.

Erik Rijpstra
16 april 2021
28708 studenten kijken naar robot

Een duurzaam verkeersbord van rijstvlies

Werken aan nieuwe innovaties en toepassingen voor het duurzaam inrichten van de buitenruimte. Dit is wat het bedrijf OFN uit Geldermalsen doet in samenwerking met HAN-studenten. Zij werken bijvoorbeeld aan circulaire verkeersborden en een geluidswal die water opvangt.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
05 april 2021
288243 Een circulair verkeersbord van rijstvlies gemaakt door OFN in samenwerking met HAN-studenten
Smart Industry in het nieuws

Werk en studie combineren kan prima

Het combineren van een studie met werk kan volgens Bastiaan Rijkse prima, vertelt hij in een interview met Tech Gelderland. Hij volgt momenteel de deeltijdopleiding Smart Industry aan de HAN.

HAN Redactie
15 maart 2021
272132 Foto van deeltijdstudent Bastiaan Rijkse van het Tech Gelderland artikel 'deeltijdstudie combineert prima met werk'.
Elke dag is een verrassing

Eerste baan in installatietechniek

Ghada Alibraheem (32) studeerde Werktuigbouwkunde aan de universiteit van Damascus. In 2017 kwam ze met haar ouders en zus vanuit Syrië naar Nederland. Ze leerde Nederlands en via het leerwerktraject voor statushouders van de HAN, SEECE en de stichting voor Vluchteling-Studenten UAF heeft ze nu haar eerste baan gevonden.

HAN Redactie
28 december 2020
Gebouwgebonden Installatietechniek docent Ron met Syrische student
Cartridge reader

Nalmia maakt dna-testen buiten het lab mogelijk

Alleen kun je veel, maar samen kun je meer. Studenten Industrieel Product Ontwerpen (IPO), Elektrotechniek Embedded Systems en Elektrotechniek Industrial and Power Systems hebben langdurig de handen ineen geslagen. En met succes! Zij zijn er in samenwerking met o.a. Wageningen University & Research in geslaagd een werkend model op te leveren van een cartridge reader waarmee je op een willekeurige locatie diagnostische dna-tests kunt doen.

HAN Redactie
21 januari 2020
studenten werken met laptop
Industrieel Product Ontwerpen

Wandspellen 1e-jaars naar Stichting Benjamin

Tjonge wat zijn 1e-jaars Industrieel Product Ontwerpen toch creatief en nauwkeurig te werk gegaan! Ze hebben het afgelopen semester gewerkt aan prachtige en zeer goedwerkende wandspellen. Normaal gesproken mogen de studenten het eigen wandspel mee naar huis nemen. Deze keer is gekozen voor donatie van de wandspellen aan een heel mooi sociaal doel: Stichting Benjamin.

Erik Rijpstra
17 januari 2020
240836 Een project van de opleiding IPO uit 2020
Elektrotechniek

HAN-student manager studententeam TenneT inspectierobot

Het begon met een voorzichtige vraag van TenneT aan een nieuwe stagiair van HAN Engineering. Thijs Laagland, student Elektrotechniek kreeg de opdracht: ‘Onderzoek of het mogelijk is om Wintrack hoogspanningsmasten te inspecteren zonder de spanning van de geleiders af te halen’.

HAN Redactie
16 januari 2020
Studenten werken samen
Academie Engineering en Automotive

Ingenieursbureau QING neemt actieve rol in onderzoek en onderwijs

Ingenieursbureau QING werkt nauw samen met de HAN Academie Engineering en Automotive. Businessmanager Bram de Vrught vertelt over de samenwerking tussen de hogeschool en het jonge ingenieursbureau. "Prettig dat wens bedrijfsleven wordt gehoord door de HAN."

HAN Redactie
13 januari 2020
studenten staan kijken naar muur
LCPV Project zonne-energie

Ons lectoraat onderzoekt en ontwikkelt oplossingen binnen de energietransitie. Wij werken samen met het bedrijfsleven en betrekken hier docenten en studenten bij. We maken gebruik van onze test- en ontwikkelfaciliteiten rondom duurzame elektrische energie, zonne-energie en waterstoftechnologie.

De toepassing van duurzame energie in Nederland loopt achter bij de doelstellingen uit het Energieakkoord. Maar de ontwikkelingen gaan snel. De efficiëntie van nieuwe energietechnologie wordt steeds hoger en de kosten lager. Grootschalige toepassing van duurzame energie komt dichterbij. 

Om toepassing van nieuwe energiesystemen te bevorderen, doen wij technisch toegepast onderzoek. Onze focus ligt op het ontwikkelen, modelleren en valideren van duurzame (hybride) energiesystemen. Dit binnen drie thematische programmalijnen: zon en warmte, waterstof en energie-systeemintegratie. 

 

 

Expertises

  • Waterstoftechnologie 

  • Brandstofcellen 

  • Duurzame energie 

  • Elektrochemie 

  • Onderzoek

    Ons Lectoraat Duurzame Energie richt zich voornamelijk op actuele vragen uit de markt. De focus van het onderzoek ligt op het ontwikkelen, modelleren en valideren van (hybride) energiesystemen. Daarnaast zijn we actief betrokken bij diverse onderwijsactiviteiten op bachelor- en masterniveau. 
  • Onze kennis

    Hoe sla je duurzame energie op zodat je het later kunt gebruiken? Bijvoorbeeld energie uit zonnepanelen of windmolens? Een idee is het opslaan in waterstof. Maar hoe doe je dat? Dat is een van de vele onderwerpen waar wij onderzoek naar doen. Bekijk onze artikelen en publicaties.

Nieuws

Onze lector

LectorMascha Smit

Tot april 2021 was Mascha Smit lector van het lectoraat Duurzame Energie. Op dit moment wordt er gekeken naar de toekomst van het lectoraat en de koers die gevaren gaat worden.

Profielfoto Mascha Smit

Maak kennis Ons team

Rik Catau

Onderzoeker

Leon Bunthof

Onderzoeker

Marc van der Sluys

Onderzoeker

Nikola Pozderovic

Junior onderzoeker

Leo Polak

Onderzoeker

Ruben Bruins

Beheer H2Lab Industriepark KleefseWaard

Miel Stapel

Onderzoeker

Rob Verbeek

Docent/Onderzoeker

Roel Jansen

Docent/Onderzoeker

Christiaan Boudri

Docent/Onderzoeker

Mariska Willems-Jans

Projectleider

Wendy Pleket

Proces-coördinator

Saskia Bouwman

Secretaresse

AcademieEngineering en Automotive

In de Academie Engineering en Automotive bieden we onderwijs op het gebied van duurzame energie, de energietransitie, lean, duurzame mobiliteit en autonoom vervoer. En onderzoeken we actuele, maatschappelijke vraagstukken.

null