Onderzoek

Via het Bijzonder Lectoraat Reliable Power Supply hebben we een sterke link met het werkveld. Bijzonder lector Rob Ross leidt dit Lectoraat. Hij is ook Strateeg Instandhouding bij TenneT. De verbinding tussen onderwijs en onderzoek én het bedrijfsleven wordt hiermee nog sterker en duurzamer.

SEE, waterstof windmolen wereldbol

Projecten

IJvergas

Op zee wordt veel windenergie opgewekt. Het kost echter veel werk en geld om energie aan land te krijgen. Is het bouwen van een waterstoffabriek op zee, waar windenergie wordt omgezet in waterstof, aantrekkelijker dan het vervoeren van energie naar de kust? Dat wordt onderzocht in dit project.

SEE, windmolen kop

FIND-GO

Het assetmanagement van netwerkbeheerders moet verbeterd en toekomstbestendig worden. Een betere health index helpt. Het lectoraat Reliable Power Supply doet onderzoek naar slim assetmanagement, in het project Framework voor Intelligent Netbeheer en Data Gedreven Optimalisatie (FIND-GO).

electriciteitsmasten

Betrouwbaarheid electriciteitsvoorziening

Reliable Power Supply draagt bij aan de betrouwbaarheid van de elektriciteitsvoorziening. Daarbij is duurzame energie een belangrijk aandachtspunt.

Samenwerkingsverband met Centre of Expertise SEECE

SEECE is hét Centre of Expertise voor duurzame, betrouwbare en betaalbare elektrische energievoorziening. Het is een publiek-private samenwerking van bedrijven, instellingen en verschillende groepen binnen de HAN. SEECE jaagt noodzakelijke innovatie aan en zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit.

Zonnepanelen en windmolens