Flipgrid

Flipgrid is een tool waarmee deelnemers korte video's (van maximaal vijf minuten) op kunnen nemen met hun eigen smartphone, die verzameld worden in een digitale omgeving. Andere deelnemers kunnen via een videobericht reageren.

383669 Logo applicatie Flipgrid

Snelle info

Groepsgrootte
Geen beperking

(Leer-)activiteiten
Activeren tijdens online onderwijs

 

Snelstart mogelijk
Ja

Toegang
Via HAN-account

Positie infrastructuur
Keuze

Licenties
Geen beperking

Waarvoor gebruik je Flipgrid?

Flipgrid is een tool waarmee deelnemers korte video's (van maximaal vijf minuten) op kunnen nemen met hun eigen smartphone, die  verzameld worden in een digitale omgeving. Andere deelnemers kunnen via een videobericht reageren op eerdere videoberichten.

Met Flipgrid kun je:

  • Voorkennis activeren
  • Reflecteren
  • Presenteren

In de besloten groep kan een stelling of vraag gesteld worden, en zo krijgt iedereen de kans om hierop te reageren. Iedereen heeft ook de kans om de video’s terug te kijken. Door het opnemen van de video’s zo eenvoudig mogelijk te maken kun je er snel mee aan de slag. Op deze manier kunnen studenten zaken aan elkaar presenteren, op elkaar reageren of dingen met elkaar delen.

Hoe werkt het?

Je begint bij het maken van een Grid. Je kunt een Grid beschouwen als je online klaslokaal. Je kunt zoveel Grids maken als je wilt. Je kunt een optie kiezen waarbij studenten moeten inloggen met hun Office 365 school/werk account. Op deze manier is de Grid beveiligd en kunnen er geen anderen bij, wat een veilig idee is.

In ieder Grid kun je vervolgens Topics aanmaken. Ieder Topic kan hangen aan een onderwerp, les, een thema of wat dan ook. Wanneer je een Grid hebt gemaakt krijg je een Flipcode en met deze code kunnen je studenten het Grid vinden in de gratis Flipgrid app voor iOS of Android.

Ieder Topic kun je als docent verrijken met een instructie tekst, bijlagen zoals PowerPoint, Sway, PDF, eigen instructievideo’s en meer. Ook kun je ervoor kiezen om de video’s ‘goed te keuren’ als docent voordat ze worden getoond in het Topic, hiermee voorkom je ongewenste video’s in je Grid.

Aan de slag

Meer weten?

Vragen over deze tool of de toolbox?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.