Snel en kosteloos kennis bijtanken tijdens de 1e Educatie Pitstop

Wil je snel en kosteloos kennis bijtanken over de professionele identiteit en stuurkracht van leraren? Op dinsdag 24 januari gaan KU-hoogleraar Geert Kelchtermans en HAN-lector Helma Oolbekkink er met elkaar maar ook heel graag met jou over in gesprek tijdens de 1e HAN Educatie Pitstop. Dus kom ook!

396690 Economisch domein, event pitstop tankstation 2022

thema Professioneel leraarschap: expertise en engagement als praktijk

Welke leraar ben je of wil je zijn? Hoe zet jij stuurkracht in voor de school? Hoe kunnen we als partners samenwerken op dit thema? Welke opdrachten moeten de onderzoekers van de HAN of het team van Samen Opleiden oppakken om samen verder te groeien? Hoe blijven we samen succesvol opleiden voor het beroep leraar?

Dit zijn zomaar wat vragen die aan kunnen bod komen tijdens de eerste HAN Educatie Pitstop. Hoogleraar Geert Kelchtermans (KU-Leuven)) en Lector Helma Oolbekkink (HAN lectoraat Meervoudige professionaliteit van leraren) zijn beide deskundigen op de thema's Professionele identiteit en Stuurkracht van leraren. Tijdens deze kennissessie delen ze hun visie en ervaring. Vervolgens praten we graag met elkaar verder in 'De werkplaats' over deze thema's. Wil je hierbij zijn? Je bent van harte uitgenodigd!

Over de sprekersGeert Kelchtermans

Geert Kelchtermans studeerde filosofie en pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, waar hij in 1993 een doctoraat behaalde met een onderzoek naar de professionele ontwikkeling van leerkrachten basisonderwijs. In dat onderzoek ontwikkelde hij een narratief-biografisch perspectief -zowel theoretisch als methodologisch- om de loopbaanervaringen en ontwikkelingsprocessen van leraren inzichtelijk te maken. Momenteel is hij als gewoon hoogleraar verbonden aan dezelfde universiteit en hoofd van COOLS – het Centrum voor Onderwijsvernieuwing en de Ontwikkeling van Leraar en School. De rode draad in zijn onderzoeks- en onderwijswerk is de complexe interactie tussen onderwijsprofessionals (en hun ontwikkeling) enerzijds en de schoolorganisatorische context waarin ze hun beroepsactiviteiten gestalte geven anderzijds.  

472744 Spreker Geert Kelchtermans voor de HAN Educatie Pitstop

Helma Oolbekkink

Helma Oolbekkink-Marchand studeerde Pedagogiek in Leiden waarna ze als aio aan de slag ging bij Iclon. Tijdens haar werk als universitair docent aan de Radboud Universiteit, verdiepte ze zich in de lerarenopleiding en deed ze onderzoek naar de professionele ontwikkeling van leraren. Sinds 2018 is Helma HAN-Lector ‘Naar een meervoudige professionaliteit van leraren’. Daarnaast is ze voorzitter van VELON (Vereniging van Lerarenopleiders Nederland). Helma vind het intrigerend hoe leraren zich al dan niet blijvend professioneel ontwikkelen. Hoe maak je van scholen een plek waar ook leraren blijven leren? Waar vindt de docent de voedingsbodem en inspiratie om zich te blijven ontwikkelen?  

363951 Helma Oolbekkink portret

Voor wie?

De Educatie Pitstops zijn bedoeld voor onderwijsprofessionals die graag met de HAN willen samenwerken om leraren toekomstbestendig op te leiden voor het beroep. Voor professionals die samen willen dromen over de toekomst. Dit kunnen zowel werkende als toekomstige leraren zijn. Maar ook betrokken beleidsmedewerkers, HR-professionals of managementleden. De HAN Educatie Pitstops worden georganiseerd door de HAN Academie Educatie. Het zijn bijeenkomsten waarin we samenwerking in de regio met opleidingen, onderzoek en werkveld verder willen intensiveren. 

Bijwonen

De 1e Educatie Pitstop vind plaats op dinsdag 24 januari aan het einde van de dag op de campus in Nijmegen. Voor een hapje en drankje word gezorgd zodat je weer volop energie hebt om mee te doen. Meer informatie over het programma en mogelijkheid tot aanmelden vind je op de event-pagina.

HAN Pitstop Academy

De HAN Pitstops zijn kennissessies waarin we kennis delen met elkaar en onze samenwerkingspartners over een bepaald onderwerp. Tijdens de live bijeenkomsten nemen vooraanstaande sprekers uit het beroep je mee in hun visie en gedachtes om vervolgens verder samen te dromen! De Pitstops van de HAN Academie Educatie zijn nieuw.