Levendige Bedrijvenmarkt bij Academie Built Environment

5 oktober werd er bij er bij de Academie Built Environment weer een fysieke Bedrijvenmarkt gehouden. Studenten en docenten konden op informele wijze in gesprek gaan met bijna 100 organisaties uit de Bouw en Infra die zich met hun stands op deze levendige bedrijvenmarkt presenteerden.

Overzichtsfoto van een levendige bedrijvenmarkt bij de HAN Academie Built Environment

Het mes snijdt bij deze bedrijvenmarkt altijd aan meer kanten. Ingenieursbureaus, overheidsorganisaties en aannemers, etc. kunnen zich hier presenteren met hun specifieke activiteiten en projecten. Allemaal zijn ze op zoek naar nieuw talent voor hun organisatie: stagiairs, afstudeerders en natuurlijk toekomstige collega’s.
 
Studenten uit alle studiejaren van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek kunnen er op zoek gaan naar een oriënterende of verdiepende stage, of een afstudeeropdracht die past bij hun specifieke belangstelling en afstudeerrichting. De bedrijvenmarkt is dus de plaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen en waar op een informele en laagdrempelige manier het eerste contact kan worden gelegd. 

Overzichtsfoto van een levendige bedrijvenmarkt bij de HAN Academie Built Environment

Uitwisselen van ideeën

Maar het gaat niet alleen om contact tussen organisaties en studenten. Het is ook de bedoeling dat docenten en academiemedewerkers vertegenwoordigers uit het werkveld ontmoeten. Er zijn altijd ideeën om uit te wisselen en vragen die je aan elkaar kunt stellen. Zo ontstaan nieuwe contacten en samenwerkingen. Voeg daaraan nog heerlijke barista-koffie met iets lekkers toe en het is geen wonder dat het zo druk is!

Het valt me op hoe betrokken en begaan de bedrijven zijn bij onze opleidingen.

‘Betrokken en begaan’

De bedrijvenmarkt werd ook deze keer georganiseerd door de afdeling Post-hbo en Cursussen ABE. Dit academieonderdeel verzorgt tal van opleidingen en cursussen. Gijs Pelgrom, onderwijsman in hart en nieren, leidt deze afdeling nu ruim een jaar als programmaleider. Hij zegt: “Nu ik de organisaties van dichtbij zie, valt het me op hoe betrokken en begaan de bedrijven zijn bij onze opleidingen. Zij doen er veel aan om de band met ons goed te houden en hechten ook belang aan een stabiele uitstroom.” 

Blijf op de hoogte Nieuwsmail Academie Built Environment

Op de hoogte blijven van nieuws en actualiteiten bij de Academie Built Environment? Abonneer je op de nieuwsmail Built-Up. Deze verschijnt 4 keer per jaar.