Informatiebeveiliging bij de HAN

Informatiebeveiliging en privacy zijn 2 belangrijke thema’s bij de HAN. Iedereen weet dat we onze data moeten beveiligen en dat we correct moeten omgaan met informatie. Het is belangrijk dat we ons goed bewust zijn van privacy, die van onszelf en zeker die van anderen.

383215 Cybersecurity

In gesprek

Welke informatie deel je wel en welke niet? In de praktijk is nog niet iedereen zich bewust van wat nu wel kan en wat niet. Daarom gaat community manager bij het iXperium, Justine van den Berg, in deze iXpod in gesprek met collega’s Niek en Esther, corporate privacy-officer en Information security officer van de HAN. 

421180 logo iXpod

Week van de digitaal geletterde HAN-student

In de week van 14 november organiseert de HAN de week van de digitaal geletterde HAN-student. In deze week worden studenten opgeroepen om de zelfscan digitale geletterdheid in te vullen. Studenten krijgen hiermee inzicht in hoe het gesteld is met hun digitale geletterdheid. Uiteraard maakt informatieveiligheid en privacy onderdeel uit van deze scan. Deze scan is ontwikkeld door onderzoekers van het iXperium Centre of Expertise leren met ict in het kader van het programma HAN Open Digital Horizons.

Zelf de scan maken?

Ben je docent, onderzoeker of ondersteuner van de HAN en ben je nieuwsgierig wat we aan studenten vragen in de scan? Dan kun je de scan zelf ook maken. Meld je dan even aan. Je krijgt dan in de week voor 14 november een link naar de modulen waar je je voor hebt aangemeld.