Omscholingstraject bestrijdt tekort IT'ers

9 deelnemers aan het traject Make IT Work van de HAN ontvingen maandagavond 16 mei hun certificaat. Daarmee vormen zij de 1e lichting studenten van de HAN die met succes dit omscholingstraject heeft afgerond.

405535 De eerste lichting van Make IT Work samen met enkele docenten

Alle negen zijn inmiddels aan het werk als software engineer en dragen op deze manier bij aan het oplossen van het tekort aan IT-professionals in onze samenleving. In september start een nieuwe lichting bij de HAN.

De certificaatuitreiking kreeg een extra feestelijk tintje omdat staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering de geslaagden toesprak via een persoonlijke videoboodschap. Daarin feliciteerde ze de deelnemers met het behalen van hun certificaat en gaf ze aan dat we een sector nodig hebben die werkt aan digitalisering die mensen dient. "We kunnen jullie kennis, kunde en ervaring dus heel goed gebruiken.", zei Van Huffelen.  

Diversiteit aan deelnemers

Onder de kersverse software engineers zitten onder andere deelnemers met een achtergrond in de facilitaire dienstverlening, een laborant en een voormalig subsidieconsultant. Om verschillende redenen besloten de 9 deelnemers zich te laten omscholen tot IT-professional. Zij begonnen vorig jaar met een fulltime opleiding van 5 maanden waarin zij leerden software te ontwerpen en te programmeren. Aansluitend gingen zij 6 maanden aan de slag bij een van de betrokken werkgevers. Zo zijn er deelnemers die werken bij een bedrijf dat apps ontwikkelt, een softwareontwikkelaar en een bedrijf in de pluimveesector.

Over Make IT Work

De HAN biedt sinds 2021 het omscholingstraject Make IT Work aan. Make IT Work is een landelijk initiatief dat erop is gericht het tekort aan IT'ers te bestrijden door mensen met affiniteit voor IT te laten omscholen. Een uitgebreid en intensief assessment is onderdeel van het traject, en er is een baangarantie.