Prikkel je voorstellingsvermogen

Je verbeelding aanspreken, dat doet het Centre for Creativity tijdens HAN Unexpected slim schoon sociaal. Daarbij kijken we terug en naar de toekomst. Hoe? Dat lees je hier.

322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.

Grip

De film Grip laat de kijker voelen wat de afgelopen 2 jaar urgenter dan ooit is geweest. Hoe is het om jong te zijn en de grip op je leven te verliezen? Omdat er dingen niet kunnen, niet mogen en de situatie van dag tot dag, week tot week verandert. Grip is een voorbeeld van hoe een kunstwerk enorm concreet van betekenis kan zijn, zowel in het onderwijs als in het sociale domein. Na afloop is er de mogelijkheid om met filmmaker Joeri Bleumer in gesprek te gaan. Hij kan je alles over de keuzes die hij in zijn film heeft gemaakt, vertellen. Duik jij mee het (recente) verleden in?

Slimme, schone en sociale toekomst

Hoe ziet het onderwijs in binnen- en buitenland er in 2050 uit? Staan er dan robots voor de klas? Zitten we dan nog wel in een klas? Of gaat alles digitaal? En hoe zit het met andere dingen in ons toekomstige leven: welke nieuwe beroepen zijn er ontstaan? Wat zijn de grenzen van 3D-printen? En hoe duurzaam is ons huis over dertig jaar?

Het zijn vragen die kunstenaars vanuit het Centre for Creativity aan je stellen. Met jouw antwoorden verbeelden zij hoe onze slimme, schone en sociale toekomst eruit kan zien. Draag jij tijdens HAN Unexpected bij aan de raamtekening van onze toekomst? Ga het gesprek met deze creatieve geesten aan en laat je voorstellingsvermogen prikkelen. Dat inspireert!

Het Centre for Creativity

Meer weten over het Centre for Creativity? Dat kan! Tijdens de 1-op-1 gesprekken die in tijdens HAN Unexpected plaatsvinden, kun je het gesprek met hen aangaan. Zo kom je te weten wat het Centre for Creativity voor jou kan betekenen.

387268 Videostill van de film Grip, vertoond op HAN Unexpected

HAN Unexpected slim schoon sociaal

Op 25 maart opent de HAN haar deuren! Voor iedereen die graag mee denkt en werkt aan de 3 uitdagingen waar we als HAN -en als samenleving- voor staan: samen grenzen verleggen met digitale technologie, het verminderen van CO₂-uitstoot en het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen.

322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.