Educatieve minor kiezen? Kom naar de online voorlichting!

Word jij opgeleid om met kinderen of jongeren te werken? Dan is een educatieve minor misschien iets voor jou. HAN Academie Educatie biedt enkele zeer interessante onderwijsminoren en vertelt jou er graag over tijdens de Online Minorenmarkt op 25 januari.

31525 Docent aan de Lerarenopleiding Frans kijkt met haar drie studenten mee in het lesboek.

De educatieve minoren die het vaakst gekozen worden door studenten die niet aan een lerarenopleiding of Pabo studeren zijn: Leraar worden in het PO en Docent worden in het VO/MBO . Hier maak je kennis met het primair of Voortgezet onderwijs en het MBO en met het beroep van leraar. Dus wil je je oriënteren op een loopbaan als docent in het basisonderwijs, op een middelbare school of in het MBO, dan is deze minor iets voor jou.

Nieuwe educatieve minoren

Enkele pareltjes onder de educatieve minoren in de spotlights:

  • Benieuwd naar de antroposofie en het Vrije Schoolonderwijs? Alleen in Leiden en in Nijmegen is de minor Vrije Schoolonderwijs te volgen.
  • Word jij opgeleid tot een ‘mens- of maatschappijgerelateerd beroep’? In de minor Leren voor het leven, leer je breder te kijken vanuit spiritualiteit, religie en filosofie als inspiratiebronnen.
  • Studeer jij aan een lerarenopleiding of Pabo en wil je meer weten over formatief handelen en het ontwikkelen van een programma van formatieve leeractiviteiten? De nieuwe minor Formatief handelen leer je je te verdiepen in je  eigen formatief handelen en ontwikkel je meer kennis over de relatie tussen formatieve leeractiviteiten en onderwijs.
  • Nog een nieuwe educatieve minor van de HAN: de minor Begeleiden in de school, waarin de focus ligt  op het pedagogisch en begeleidend handelen binnen de schoolcontext .

Online Minorenmarkt van de HAN

De online minorenmarkt van de HAN geeft je een mooie kans om eens te shoppen in het HAN minoraanbod. Geheel digitaal, dus ideaal om je thuis, vanuit je woonkamer, te laten voorlichten over één of meerdere minoren. Je kunt chatten met studenten en docenten, voorlichtingssessies volgens of bij het inlooplokaal langs gaan.

Praktische info: