Keuzegids 2022: niveau onderwijs HAN groeit in de breedte

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2022. De hogeschool scoort met 8 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****.

studenten in de klas

Bovendien behaalde de HAN een 2e plek in de ranking van associate degrees. Een resultaat waar wij in ons zilveren jubileumjaar trots op zijn! Dat geldt ook voor de resultaten uit het onderzoek ‘EW Beste studies 2021’.

Studiesuccescijfers

De nieuwe studiesuccescijfers gaan over onze bachelor- en associate degree-opleidingen, in voltijd, deeltijd en duaal. Ze zijn gebaseerd op de recente uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021 en landelijke cijfers over studievoortgang en diplomering.

336343 Topopleiding, hbo, studiekeuzegids, stempel, sticker, 2022

8 Topopleidingen

Dit zijn onze Topopleidingen:

Naam Soort opleiding Score Locatie Plaats
Mondzorgkunde Voltijd 97 Nijmegen 1
Leraar Frans Voltijd 83 Nijmegen 1
Bio-informatica Voltijd 80 Nijmegen 1
Food & Business Voltijd 80 Nijmegen 3
Leraar Economie Voltijd & Deeltijd 80 Nijmegen 1
Leraar Scheikunde Voltijd 80 Nijmegen 1
Leraar Gezondheidszorg en Welzijn Deeltijd 80 Nijmegen 1
Management in de Zorg Deeltijd & Duaal 77 Nijmegen 2

Trots

In vergelijking met vorig jaar laat de HAN een forse groei zien in het aantal opleidingen waarbij de Keuzegids **** toekent. Bij het oordeel *** is een lichte daling zichtbaar. De continue aandacht voor onderwijsverbeteringen en -voorzieningen levert resultaat. Een mooi cadeau voor de hogeschool, die dit jaar 25 jaar bestaat.

Voorzitter van het College van Bestuur, Rob Verhofstad, is dan ook trots op het resultaat: 

"De HAN-scores in de Keuzegids 2022 geven een gevoel van trots. Een groot compliment voor al onze docenten en medewerkers die aan dit resultaat hebben meegewerkt, is dan ook zeer op zijn plek. Dat de scores mede gebaseerd zijn op de beoordeling van studenten is waardevol. We hechten veel belang aan de mening van onze studenten en zijn blij met de duizenden studenten die de moeite namen om de Nationale Studenten Enquete in te vullen en die op die manier bijdragen aan de kwaliteit van ons onderwijs." 

Opvallend zijn de resultaten voor onze Academie Educatie: behalve 4 topopleidingen telt deze academie 8 opleidingen met de kwalificatie ****. Lees meer in het nieuwsbericht Educatieve topopleidingen.

Ook onze associate degrees kunnen goede resultaten noteren. Op de overall ranking van hogescholen voor deze opleidingsvorm staat de HAN op een gedeelde 2e plaats. Steeds meer studenten kiezen voor een ad-opleiding, die uitstekend past bij mensen die willen doorstromen en het 'leven lang leren'.

336344 Beste Associate Degrees, tweede plaats, 2e, studiekeuzegids, stempel sticker

12 medailles EW Beste studies 2021

Elsevier publiceerde recent ook haar jaarlijkse onderzoek ‘Beste studies 2021’. Zij baseren zich onder andere op hoe tevreden studenten zijn over verschillende aspecten van hun opleiding. Naast het studieprogramma kijken ze ook naar faciliteiten, sfeer en de kwaliteit van docenten.

Dit jaar deelde EW 12 medailles uit aan HAN-opleidingen: 3 gouden medailles, 4 zilveren en 5 bronzen. Zowel in 2020 als in 2019 verdiende de HAN 8 medailles. Bekijk hier welke opleidingen goed scoorden.

Over de Keuzegids

De Keuzegids Hbo verschijnt elk jaar, en heeft als doel studiekiezers te helpen bij hun keuze voor een opleiding. Voor de editie van dit jaar zijn meer dan 1.000 hbo-opleidingen beoordeeld, zowel bachelors als ad’s. De resultaten zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces en de oordelen van studenten uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE).

Een studie kiezen?

Ga jij een studie kiezen? Ontdek hoe je dat goed aanpakt. Het aanbod aan opleidingen is namelijk behoorlijk groot! Op een Open Dag of Open Avond kun je je vragen stellen aan docenten en studenten. Natuurlijk vind je alle informatie over onze opleidingen ook op onze website

259556 ALPO studenten zitten vrolijk samen