Vertrek lector Erik de Vries

Erik de Vries (lector Innovatie in de Publieke Sector) gaat een nieuwe uitdaging aan buiten de HAN. De Academie Mens en Maatschappij wenst hem veel succes bij de gemeente Amsterdam. Besloten is om het lectoraat Innovatie in de Publieke sector niet te continueren.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Nieuwe uitdaging

Met ingang van 1 oktober 2021 wacht Erik de Vries (lector Innovatie in de Publieke Sector) een nieuwe uitdaging. De gemeente Amsterdam heeft als enige gemeente in Nederland een ambitieuze agenda 'Digitale stad' waarin wordt gestreefd naar digitale burgerrechten, inclusie en creativiteit. Onderdeel van de agenda is om te komen tot een publieke internetruimte zonder overheids- of commerciële surveillance en bijkomende exploitatie van burgers en interburgerlijke interactie.  De komende jaren gaat Erik de Vries deze publieke ruimte verder ontwikkelen samen met de gemeente, Waag Society, Amsterdammers en sociaal-maatschappelijke en culturele instellingen. Dit mede om invulling te geven aan de viering van Amsterdam 750 (27/10/'24-27/10/'25). In deze baan komen voor hem drie zaken bijeen die ook in het lectoraat centraal stonden: (digitale) innovatie, sociaal-maatschappelijke waarden en samenwerking met diverse partners.

Lectoraat niet gecontinueerd

De Academie Mens en Maatschappij (AMM) heeft besloten het lectoraat Innovatie in de Publieke Sector niet te continueren per 1 september 2021. Namens AMM danken wij Erik enorm voor dat wat hij binnen en buiten de academie heeft gerealiseerd. Met de collega s van de eenheid Onderzoek en Innovatie wordt de komende tijd de invulling van een nieuwe lectoraatsopdracht besproken.

Heb je een vraag over het lectoraat? Dan kun je terecht bij Fernand van Westerhoven (Academiedirecteur AMM), e-mail F.vanWesterhoven@han.nl