HAN Jaaroverzicht en Jaarverslag 2020: Samen sterk in samenwerken

2020 was een uitzonderlijk jaar. Een jaar waarin wij ondanks het coronavirus weer bijzonder veel moois hebben bereikt, samen met onze ruim 37.000 studenten, bijna 4000 medewerkers en talloze partners in het werkveld. Zeker ook in de regio.

232300 Studenten begroeten elkaar met elleboog. Mondkapjes op. Covid19. Corona

Onder het motto 'Samen sterk in samenwerken' maken wij in dit HAN Jaaroverzicht 2020 de kracht, de waarde en het belang van al onze samenwerkingsverbanden zichtbaar. 

Verantwoordingsverslag en praktijkvoorbeelden

Het online jaaroverzicht vormt een tweeluik met het HAN Jaarverslag 2020, het formele verantwoordingsverslag van de hogeschool. Het jaarverslag bestaat uit het bestuursverslag en de jaarrekening. Het jaaroverzicht geeft een inkijk in de rijke wereld van de HAN en de vele prachtige voorbeelden waarin onderwijs, onderzoek en werkveld bij elkaar komen. Onze studenten, docenten, onderzoekers en werkveldpartners komen uitgebreid aan het woord. Waarom? Omdat zij, dagelijks, het verschil maken. De verhalen sluiten aan op de 6 beleidsthema's van het HAN Instellingsplan 2016-2022.

286309 man met voetbal draaiend op vinger
Eerst leren bewegen helpt om sport leuk te (blijven) vinden

Uit de praktijk in 2020: de etalage-portal In beweging voor een betere motoriek

Een voorbeeld uit de praktijk zijn de beweegkaarten uit de etalage-portal die de HAN-academie Sport en Bewegen heeft gemaakt in 2020. Kinderen zitten momenteel meer dan ooit achter het beeldscherm. Buitenspelen? Daar komt weinig van terecht. Zo hollen de motorische vaardigheden vaak achteruit. Docent-onderzoeker Sebastiaan Platvoet heeft in zijn promotieonderzoek een didactiek ontwikkeld waarmee de leerkracht elk kind op zijn eigen niveau kan uitdaging en laten bewegen. Samen met collega's maakte hij 108 beweegkaarten waarmee de vakdocenten aan de slag kunnen in de les. Elk kind op zijn eigen niveau!

Bekijk meer initiatieven uit de regio