HAN Jaarverslag en Jaaroverzicht 2020: Samen sterk in samenwerken

2020 was een uitzonderlijk jaar. Een jaar waarin wij als HAN, samen met onze ruim 37.000 studenten, bijna 4000 medewerkers en talloze partners in het werkveld – ondanks het coronavirus – weer bijzonder veel moois hebben bereikt. Zeker ook in de regio.

232300 Studenten begroeten elkaar met elleboog. Mondkapjes op. Covid19. Corona

Onder het motto ‘Samen sterk in samenwerken’ maken wij in dit HAN Jaaroverzicht 2020 de kracht, de waarde en het belang van al onze samenwerkingsverbanden zichtbaar. 

Verantwoordingsverslag en praktijkvoorbeelden

Het online jaaroverzicht vormt een tweeluik met het HAN Jaarverslag 2020, het formele verantwoordingsverslag van de hogeschool. Het jaarverslag bestaat uit het bestuursverslag en de jaarrekening. Het jaaroverzicht geeft een inkijk in de rijke wereld van de HAN en de vele prachtige voorbeelden waarin onderwijs, onderzoek en werkveld bij elkaar komen. Onze studenten, docenten, onderzoekers en werkveldpartners komen uitgebreid aan het woord. Waarom? Omdat zij, dagelijks, het verschil maken. De verhalen sluiten aan op de 6 beleidsthema’s van het HAN Instellingsplan 2016-2022.

279038 verpleegkundige dicht bij patiënt aan IC-bed
Een verpleegkundige bij een patiënt op de IC

Uit de praktijk: familie op de Intensive Care

Een voorbeeld uit de praktijk dat goed past bij het coronajaar 2020 is het HAN-project PICS is niet niks: Familieparticipatie op de Intensive Care (IC). Het is ontzettend spannend als een familielid opgenomen wordt op de IC; je voelt je angstig en machteloos. Daarom hebben IC-verpleegkundigen samen met de HAN-onderzoekers Lilian Vloet, Boukje Dijkstra en Karin Felten, het Lectoraat Acute Intensieve Zorg en Radboudumc een gesprekskaart samengesteld. Zo worden familieleden betrokken bij de verzorging van hun naaste en de beslissingen over de zorg.