Online Bedrijvenmarkt Built Environment

De banen liggen voor het oprapen binnen de civiele techniek en bouwkunde. Maar hoe komt een aannemer, adviesbureau of gemeente in contact met deze enthousiaste studenten? De Bedrijvenmarkt van Built Environment geeft een duwtje in de rug.

30292 Twee studenten overleggen met laptop

De academie Built Environment houdt 2 keer per jaar een Bedrijvenmarkt om vraag en aanbod samen te brengen. Het is een ideale manier voor bedrijven om zich in de kijker te spelen van de gemotiveerde studenten Bouwkunde en Civiele Techniek. Voor de student is het de place to be om een onuitwisbare indruk achter te laten bij een mogelijke stage-, afstudeer- of werkplek.

Geen feestelijke standjes

De Bedrijvenmarkt van 28 april is net als die van afgelopen najaar jaar online gehouden. Dus geen feestelijke standjes en fysiek contact, maar online meetings. De meeste studenten zijn Teams zat, maar het kon (nog) even niet anders. Hopelijk kan de Bedrijvenmarkt van
6 oktober a.s. weer fysiek plaatsvinden.

Leuke contacten

"Online of offline, de Bedrijvenmarkt is ideaal om inzicht te krijgen in de activiteiten van een bedrijf," vindt 1e-jaarsstudent Civiele Techniek, Tomas Leijser. Hij merkte dat het zelfs online direct te merken is of er een klik is of niet. "Ik heb bewust gekozen om contact te zoeken met de kleinere bedrijven. Dat gaf me de mogelijkheid om in een klein groepje een goed gesprek voeren. De mensen die ik naderhand belde of mailde, herinnerden zich onze ontmoeting nog dus ik kwam overal warm binnen. Dat is natuurlijk een totaal andere ervaring dan als je zomaar uit het niets contact zoekt met een bedrijf waar je nog niets van weet." 

De Bedrijvenmarkt is ideaal om inzicht te krijgen in de activiteiten van een bedrijf.

Onuitwisbare indruk

Tijdens de Bedrijvenmarkt hebben veel bedrijven en studenten contacten gemaakt, verbindingen gelegd en gegevens uitgewisseld. "Het is een waardevolle manier om kennis te maken met bedrijven binnen de civiele techniek," vindt Tomas. Niet alleen voor een stageplek of afstudeerplaats, maar ook als mogelijke werkgever na zijn studie Civiele Techniek. Voor hem is het stage-contract voor komend jaar alvast rond. "Direct na de mei-vakantie heb ik mijn stage-contract ondertekend bij Railinfra in Zwolle," vertelt hij trots.

Verkooppraatje

Ook 1e jaarsstudent Civiele Techniek, Stefan Linders heeft interessante gesprekken gevoerd tijdens de Built Environment Bedrijvenmarkt. Hij bezocht zowel grote als kleinere ingenieursbedrijven. "Er is ongekend veel keuze binnen de civiele techniek. Bij sommige bedrijven hielden ze echt een verkooppraatje om je over de streep te trekken om voor dát bedrijf te kiezen. Geweldig om te ervaren dat zoveel bedrijven je willen hebben." Stefan heeft één bedrijf voor ogen waar hij zeer binnenkort contact mee gaat zoeken."