Op zoek naar een stage- of afstudeerplek op de Bedrijvenmarkt

De Academie IT en Mediadesign heeft op donderdag 11 maart de tweede online Bedrijvenmarkt georganiseerd. Tijdens deze middag kwamen studenten Communication & Multimedia Design en HBO-ICT in contact met bedrijven om een interessante stage- of afstudeeropdracht te vinden.

31623 student kijkt in boek met laptop op schoot

Oriënteren en kennismaken

Voor veel studenten is het een lastige vraag: waar wil ik straks stage gaan lopen? Of hoe vind ik een afstudeerplaats die bij mij past? Op de online bedrijvenmarkt zijn studenten in alle fases van hun studie welkom. De student die net gestart is met studeren kan zich oriënteren op het werkveld. Een student die bijna gaat stagelopen of afstuderen is juist actief op zoek en kan kennismaken en contact leggen met een toekomstig stagebedrijf of werkgever. 

Het programma

In totaal waren 45 bedrijven en organisaties op het gebied van informatica, ICT en/of digitale media aanwezig. Ieder bedrijf bevond zich in een online inlooplokaal, waar de studenten HBO-ICT en Communication & Multimedia Design hen bezochten. In rondes van 30 minuten gaven bedrijven eerst een presentatie. Een ideaal moment om een eerste indruk te krijgen en te ontdekken wat een bedrijf kan betekenen op het gebied van stages en afstuderen. Hierna volgde het interactieve gedeelte van een ronde, waarin studenten vragen stelden over het bedrijf en de opdrachten. 

Geslaagde middag

We kijken terug op een zeer geslaagde tweede editie van de bedrijvenmarkt! Het is fijn om op deze manier met elkaar in contact te komen en er zijn veel leuke gesprekken gevoerd en contactgegevens uitgewisseld. Hopelijk hebben de bedrijven en studenten een goede match op stage- of afstudeergebied gevonden!