Onderwijsdagen 2021

Hoe ziet het onderwijs na de huidige pandemie er volgens jou uit? Hoe wil jij doceren? Hoe willen studenten leren? Deel jouw ideeën en doe nieuwe inzichten op tijdens de Onderwijsdagen 2021.

257334 Onderwijsdagen HAN en RU

Programma

Van 15 maart tot en met 18 maart 2021 presenteert de HAN samen met de Radboud Universiteit vier dagen lang een veelzijdig online programma. In een persoonlijke videoboodschap nodigt Bridget Kievits, lid van het College van Bestuur, docenten en onderwijsliefhebbers uit om deel te nemen.

De Onderwijsdag opent dagelijks met een liveshow waarin de thema’s rondom online onderwijs en toetsing worden gepresenteerd. Daarna zijn er keynotes, presentaties en workshops. De artikelen, podcasts en videoclips kun je op eigen gelegenheid lezen, beluisteren en bekijken.

Uitnodiging

265844 Videoboodschap Onderwijsdagen 2021Bekijk volledige video
Bridget Kievits | lid van het College van Bestuur

Thema Happily Ever After

Binnen het thema Happily Ever After kijken we vooruit naar hoe we onze online onderwijservaringen mee kunnen nemen naar een gelukkige toekomst. Elke dag staat een van de twee subthema’s toetsing en online leren centraal en zorgen we met een liveshow en keynote-spreker voor inhoudelijke focus.

Daaromheen zijn er workshops, Q&A-sessies met de keynote-sprekers en kun je kiezen uit heel veel ‘kennissnacks’ om op je eigen moment terug te kijken, te lezen en te luisteren. Zo geef je vorm aan je eigen programma en kun je een invalshoek kiezen die bij jou past.

Keynote speakers

Esther van Popta | HAN University of Applied Sciences

Esther van Popta promoveert bij het iXperium/CoE (HAN) op ‘de kracht van online peer feedback’. In haar keynote deelt Esther recente inzichten die zijn opgedaan in online leren en de inzet van feedback door medestudenten. Ook werpt ze tijdens de keynote met ons een blik op de toekomst. Hoe kunnen we peer feedback een prominentere rol geven in ons onderwijs?

Meredith Toth | Arizona State University

Meredith Toth geeft leiding aan het digitale leerteam van Mary Lou Fulton Teachers College (Arizona State University). De ASU is een vooraanstaande Amerikaanse universiteit waar meer dan de helft van de studenten al jaren volledig online onderwijs volgt. Meredith neemt ons in haar keynote mee in de online onderwijswereld van de ASU en deelt hun ervaringen en inzichten.

Barend Last | Maastricht University

Barend Last is schrijver, onderwijskundig specialist bij de Universiteit van Maastricht en expert op het gebied van onderwijsinnovatie en blended learning. Tijdens de Onderwijsdagen neemt Barend ons mee in het verhaal van online onderwijs vanuit de optiek van de student en docent. Wat zijn valkuilen, gevaren en kansen van online en blended onderwijs?

Dominique Sluijsmans | Onderwijskundige

Dominique Sluijsmans is zelfstandig onderwijskundige en gespecialiseerd in formatief handelen, toetsing, feedback en curriculumontwerp. In haar keynote gaat Dominique in op hoe een feedbackcultuur in het hoger onderwijs gericht is op leren in plaats van presteren, en wat de kracht van formatief handelen en feedback daarbij is.

Meer informatie en aanmelding

Deelname is gratis voor medewerkers van de HAN, Radboud Universiteit en het Radboudumc. Externen betalen voor deelname €25,- en kopen daarmee een online ticket voor toegang tot de liveshows, keynotes en kennissnacks. Workshops zijn in verband met het beperkte aantal plaatsen alleen toegankelijk voor medewerkers van bovengenoemde instellingen.

Deelnemen kan online via je eigen device, zoals desktop computer, laptop, tablet en telefoon. Voor de tablet en telefoon komt een app beschikbaar voor Android en Apple. Meer informatie hierover volgt snel.