Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen ontvangt officiële subsidietoekenning

Bij de Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen (DWAN) hangt de vlag uit. Projectmanager Ben Cornelissen is superblij! "We hebben hard gewerkt met zijn allen om de werkplaats van de grond te krijgen en dat is beloond met een officiële toekenning voor subsidie. Betekent overigens dat het ‘echte’ werk nu pas begint!"

Mark Rozenboom en Ben Cornelissen van het SRC

Wat is een Digitale Werkplaats?

Een Digitale Werkplaats is een regionale publiek-private samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Een plek waar studenten uit het hbo, wo of het mbo onder begeleiding van docenten en experts ondernemers helpen met het benutten van data en automatisering.

"Onze focus ligt op het opzetten van de DWAN vanuit het Student Research Center; dankzij die opzet hebben wij sneller stappen kunnen zetten", vertelt Ben Cornelissen. "In het projectteam is gelukkig veel verschillende expertise aanwezig waardoor wij elkaar goed aanvullen. Samen met Mark Rozenboom ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de werkplaats."

Verbinding met de regionale mkb

"We moeten er waarschijnlijk hard aan trekken om de DWAN te promoten onder de regionale mkb-organisaties en -verenigingen", verwacht Cornelissen. "De marketing goed opzetten zal zeker in het begin een hoop tijd en energie kosten. Maar we gaan ervan uit we daar door uitwisseling met het landelijke netwerk wel uitkomen. Omdat het hele projectteam - dus niet alleen de HAN - zich met de promotie bezighoudt, gaat dat wel lukken. Over 4 jaar staat de DWAN positief bekend bij het regionale mkb en is er een gedegen samenwerking ontstaan. Dat hoop ik en daar ga ik ook van uit."