Bustour langs Labs en werkplaatsen Thermion, Malburgen en Spijkerkwartier

Om aan de weet te komen hoe bruisend de Labs en werkplaatsen Thermion, Malburgen en Spijkerkwartier zijn, is op 13 november een leerzame bustour georganiseerd voor HAN-medewerkers, geïnteresseerden van andere onderwijsinstellingen en samenwerkingspartners. Zo'n bustour vindt elk halfjaar plaats. In een grote witte bus op naar de 1e stop: Thermion in Nijmegen-Lent.

bouwkunde studenten werkplaats samenwerken

Thermion, Nijmegen-Lent

In het Academisch Gezondheidscentrum Thermion is de bezoekende groep verwelkomd door wijkdocent Loes Vos-Strijbosch. Onder het genot van koffie, thee en koekjes volgde een mooie presentatie over de onderzoeksprojecten ‘Samen Gezond Actief’ (bevordering van gezondheid en welbevinden bij thuiswonende ouderen) en ‘Gezond Jong in Lent’ (positieve gezondheid bij kinderen).

Verder vertelde Loes over de samenwerking met de Radboud Universiteit, het Radboudumc en HAN Educatie. Na beantwoording van verschillende vragen is het bezoek aan Lent afgesloten met een bekende quote van autopionier Henry Ford: 'Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is een vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes'.

Malburgen, Arnhem: Formupgrade

De volgende stop was het net geopende Beweegcentrum Formupgrade in Malburgen. Schoenen uit en hup de sportzaal in!

Wijkdocenten Elvira Nouwens en Liselotte de Bruijn vertelden over de wijk Malburgen, hoe de locatie bij Formupgrade tot stand is gekomen en hoe de begeleiding van studenten verloopt.

Vervolgens werd het stokje overgenomen door 3 studenten Social Work en een student Verpleegkunde. Zij vertelden dat ze samen een nieuw project hebben opgezet, waarbij ze op scholen voorlichting gaan geven over jeugdcriminaliteit in Malburgen. Ze gaven aan dat het in het begin lastig was, maar dat ze met en van elkaar hebben geleerd om hun brede interesses te trechteren naar een concreet onderwerp. 

Spijkerkwartier, Arnhem: DAZO125

Na een korte ritje kwam de groep aan bij de laatste locatie: DAZO125, gelegen in de wijk Spijkerkwartier in het centrum van Arnhem. Hier was een hartelijk welkom door wijkdocenten Gertrude Kuyvenhoven en Linda Kamola en studenten van onder meer de HAN en de opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

De locatie is opgericht door DeBlauweWijkEconomie (DBWE), een initiatief voor en door bewoners in het Spijkerkwartier. DBWE heeft als doel een duurzame woon-, werk- en leefomgeving te creëren met meer welzijn, verbondenheid en oog voor de natuur.

Na een korte inleiding door Patrick Hoogenbosch, mede-initiatiefnemer van DBWE en de wijkdocenten van de HAN, konden de deelnemers in gesprek met de studenten en aanwezige professionals. Ze kregen informatie over de lopende projecten, het interprofessioneel samenwerken en konden volop vragen stellen.

Veel informatie en mooie indrukken rijker, stapte men aan het eind van de ochtend bij halte Kapittelweg in Nijmegen weer uit. 

Wil je een keer mee met de bustour?

Je kunt je interesse kenbaar maken via sparkcentres@han.nl.