De energietransitie: begrijp jij het?

Het Lectorenplatform EnergieVoorziening in Evenwicht (LEVE) helpt bij het geven van inzicht in de energietransitie.

SEE, energiezuinig label

Een duurzame toekomst

Een overgang naar een nieuw, duurzaam energiesysteem is niet eenvoudig. Vanuit verschillende kanten krijgen we informatie toegeschoven. Informatie die wellicht niet voldoende is een goede mening te vormen en de juiste keuzes te maken. Vaak blijkt dat beslissingsbevoegde mensen niet genoeg kennis over de energievraagstukken hebben. Zeker omdat de energietransitie elk aspect van ons leven raakt: wat we eten, hoe we reizen, wat we (kunnen) kopen, welke technieken we kunnen gebruiken en wat industrieel houdbaar blijft.

Team van LEVE, whitepapers publicatie
LEVE-lectoren Aart-Jan de Graaf, Richard van Leeuwen en Jeike Wallinga overhandigen de eerste whitepapers aan Frank Karelse van Regieorgaan SIA

De rol van LEVE

Het LEVE richt zich op de energietransitie vanuit een systeembenadering. Die dient als informatiebron voor beleidsmakers en beslissers. Door het verzorgen van begrijpelijke informatie, zorgt dat er een betere discussie op gang komt, waardoor betere keuzes worden gemaakt. LEVE wil deze discussie begeleiden en draagvlak voor de juiste aanpak van de energietransitie creëren.

Met dit in het achterhoofd heeft LEVE 6 whitepapers over belangrijke onderwerpen voor het energiesysteem van de toekomst gepubliceerd die voor alle geïnteresseerden toegankelijk zijn.