Thema: Lectoraten
Resultaten: 1 - 18 van 18 berichten
Innovatieroutine: wat en hoe dragen managers daaraan bij?
06 december 2017
Hendrik Snijders
en
Gerda Geerdink
en
Dany Jacobs
In opdracht van de stichting Management Studies hebben Dany Jacobs en Hendrik Snijders van de HAN onderzocht wat managers kunnen bijdragen aan herhaaldelijk en succesvol innoveren. Hoe kunnen managers de prestaties van hun instelling of onderneming verbeteren? Onderstaande informatie is gebaseerd op de rapportage van dit onderzoek:
Dany Jacobs & Hendrik Snijders (2008). 'Innovatieroutine. Hoe managers herhaalde innovatie kunnen stimuleren.' Uitgave van de Stichting managementstudies en Van Gorcum.
Lees verder
Carl Rohde Lector van het Jaar 2011
06 december 2017
ScienceGuide
Carl Rohde, lector Trendwatching van Fontys Hogescholen, is tijdens het NHOC bekroond als de Lector van het Jaar 2011, op initiatief van het ISO en ScienceGuide. Vooral om zijn “vermogen om een vernieuwende, concrete en hoogwaardige vertaling naar het onderwijs te geven van wereldwijd toonaangevend onderzoek.”
Lees verder
Wat zijn de activiteiten van het Lectoraat Arbeid en Gezondheid? Lector Yvonne Heerkens geeft uitleg.
28 maart 2011
Marye Peters
Yvonne Heerkens is twee dagen in de week als lector werkzaam bij de HAN. Het lectoraat 'Arbeid en Gezondheid' deelt zij met haar collega Josephine Engels. In een interview vertelt Yvonne wat dit lectoraat inhoudt.
Lees verder
Praktijkonderzoek: voortgang discussie!
15 november 2011
Joke Mintjes
en
Rob van der Sande
Bij de HAN wordt volop gewerkt aan de invulling van praktijkonderzoek in de opleidingen. Lector Acute Intensieve Zorg Joke Mintjes en Rob van der Sande, Eerste Lector Kenniscentrum Zorg & Revalidatie discussiëren met elkaar hierover.
Lees verder
Promoveren in Arnhem én Helsinki
23 mei 2010
Saskia Monsma
Saskia Monsma combineert haar promotieonderzoek aan de Technische Universiteit van Helsinki met haar docentschap bij de HAN. Reden voor een interview met HANovatie.
Lees verder
Leertraject HAN en gemeente Lingewaard
30 juni 2014
Sandra de Borst
Per januari 2015 wordt het nieuwe jeugdbeleid (onderdeel van de decentralisaties in het sociale domein) ingevoerd. Dit betekent dat de jeugdzorg wordt overgeheveld naar de gemeenten. Deze verantwoordelijkheid ligt momenteel bij de provincies van het Rijk. Deze verandering roept naast vragen, ook om een andere denk-, werk- en handelswijze van professionals in het werkveld. Om antwoord op deze vragen te krijgen en een breed draagvlak te creëren voor de transformatie tijdens de transitie heeft de gemeente Lingewaard de opdracht bij het lectoraat Lokale Dienstverlening vanuit Klantperspectief van de HAN gelegd om een onderzoek te starten.
Lees verder
Hoe kan ict gedeeld begrip ondersteunen?
10 november 2010
Lambert Zaad
Lambert Zaad zit er middenin: het promotietraject van de HAN. Zijn onderwerp: Gedeeld begrip in operationele communicatie. Hoe verloopt voor hem het traject, hoe pakt hij het aan?
Lees verder
Rendement is niet alleen maar kwantitatief te meten
11 november 2010
Wytze Koopal
Dominique Sluijsmans is Lector Duurzaam beoordelen. Wat was haar bijdrage aan de congresbundel van de HANovatiethemadag over Rendement van de HAN?
Lees verder
Instellingsplan 2012-2016, kernthema: onderzoek
10 januari 2012
Kristel Baele
Na de twee interviews met Ron Bormans en Kristel Baele over de kernthema’s ‘visie’ en ‘onderwijs’ uit het Instellingsplan 2012-2016, volgt hier het interview over het kernthema ‘onderzoek'. Ook hiervoor geldt weer dat medewerkers van harte worden uitgenodigd om te reageren op dit artikel en zo bij te dragen aan het nieuwe instellingsplan.
Lees verder
Strategische verbindingen cruciaal voor ambitie HAN in energie & duurzaamheid
06 december 2017
Tinus Hammink
Energie en duurzaamheid is 1 van de 3 inhoudelijke speerpunten van de HAN geworden voor onderzoek en onderwijs. Tinus Hammink, programma directeur Strategische Verbindingen van de Faculteit Techniek, licht dit toe.
Lees verder
Gistendiesel: een nieuwe energiebron voor de toekomst
09 november 2010
Christien Lokman
Klimaatverandering en afname van de energievoorraden hebben geleid tot de noodzaak alternatieven te onderzoeken waarbij bestaande brandstoffen, afkomstig van petroleum, vervangen kunnen worden door de zogenaamde biobrandstoffen. In Europa wordt gestreefd naar een aandeel van 10% hernieuwbare energie in het totale brandstofverbruik rond 2020 om zo de netto CO2-emissie terug te dringen en de afhankelijkheid van fossiele brandstof te verminderen. Een veelbelovend alternatief voor het verkrijgen van biobrandstof is de productie van microbiële olie door micro-organismen met als voordeel dat deze organismen kunnen groeien op afvalstromen. Bij het HAN BioCentre wordt aan dit alternatief gewerkt.
Lees verder
De lector voor de klas
15 april 2009
Dr. Bert de Swart
In het instellingsplan van de HAN staat dat lectoren een meer nadrukkelijke rol krijgen en meer verantwoordelijkheid in het bacheloronderwijs. Concreet betekent het dat lectoren bij een voltijdse aanstelling voor minimaal 25% ingezet gaan worden in het bacheloronderwijs en bij een deeltijdse aanstelling voor minimaal 15%. Dr. Bert de Swart, van huis uit Logopedist en Taal-/Spraakpatholoog, is lector Neurorevalidatie aan de HAN en universitair hoofddocent Neurorevalidatie bij het UMC St Radboud.
Lees verder
Innovatie in de zorg
22 juni 2010
Hilde de Groot
Innovatie in de zorg, wat is daarvoor nodig? Hilde de Groot licht het onderzoek vanuit het Lectoraat Innovatie in de Publieke Sector van de HAN toe.
Lees verder
Naamswijziging lectoraten
31 maart 2010
Petra Selter
Het HAN-MT heeft een officiële procedure vastgesteld voor naamswijziging van lectoraten. Aanleiding was het feit dat verschillende lectoraten op eigen initiatief (veelal wel in overleg met de faculteitsdirectie maar niet in overleg met het CvB) de naam aanpaste.
Lees verder
HyMotive: implementatie van waterstoftechnologie in voertuigen
30 juni 2009
Hans Bosma
In het programma 'Hydrogen in Automotive Applications', kortweg HyMotive, ondersteunt het lectoraat Voertuigmechatronica van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) samen met het ATC, Silent Motor Company en Syntens de invoering van waterstof- en brandstoftechnologie in de automotive sector. HyMotive is op 1 mei 2007 gestart en eindigt op 30 juni 2009.
Lees verder
Haalbaarheid Digitale Zorglab onderzocht door HAN-lectoraat
31 maart 2010
Erik Rijpstra
In een haalbaarheidsstudie zijn met een open interviewmethode 20 organisaties (bestuurders, managers, beleidsmedewerkers) gevraagd hun ideeën en suggesties te geven op het concept Digitaal Zorglab. Het Lectoraat Lokale Dienstverlening vanuit Klantperspectief bij de HAN heeft deze haalbaarheidsstudie onlangs uitgevoerd.
Lees verder
HAN Lectoraat Sport, Voeding en Leefstijl stopt: afscheid van de lectoren
27 juni 2011
Gertjan Schaafsma
en
Victor Schreurs
In september 2007 werden Gertjan Schaafsma en Victor Schreurs benoemd als lectoren van het Lectoraat Sport, Voeding en Leefstijl. Binnenkort gaan ze beiden met pensioen.
Lees verder
Het geheim van een goed lectoraat
18 januari 2013
Els van der Pool
“Een deskundig, innovatief en enthousiast team van onderzoekers dat door opdrachtgevers en andere onderzoekers wordt gewaardeerd en gerespecteerd.” Zo luidt het positieve oordeel van de visitatiecommissie over de FEM lectoraten Human Communication Development (HCD) en Human Resource Management. HANovatie ging in gesprek met HCD-lector Els van der Pool. Hoe word je nou zo’n goed beoordeeld lectoraat?
Lees verder