Zoek het uit!

Ga jij een studie kiezen? Dan helpt het als je zoveel mogelijk over jezelf weet: wat vind jij leuk, waar ben je goed in? Klinkt simpel, maar het kan best lastig zijn om die vragen te beantwoorden. Laat je inspireren tijdens Zoek het uit! Dat is hét gratis Studiekeuze-event van de HAN.

Een studiekeuze maken is best lastig, met zoveel opleidingen om uit te kiezen. Maar eigenlijk is het ook heel leuk, die zoektocht naar wie jij bent en wat bij jou past. Én belangrijk, want wie zich goed voorbereidt op zijn studiekeuze heeft meer plezier en succes tijdens en na zijn studie. 

Daarom organiseren wij van 1 oktober tot 14 november het gratis studiekeuze-event Zoek het uit! Daar draait het niet om al die opleidingen, maar om jou. Waar krijg jij energie van, wat vind je belangrijk, waar gaat je hart sneller van kloppen? Als je dat weet, kun je een bewuste studiekeuze maken. Dat maakt Zoek het uit! het ideale startpunt van je studiekeuze. Én het is een hele mooie voorbereiding op de Open Dagen in november.

In een online jasje

In verband met de coronamaatregelen steken we Zoek het uit! dit jaar in een online jasje. Maar liefst 6 weken lang organiseren we online activiteiten rondom studiekeuze: van 1 oktober tot 14 november. Handig, je volgt die activiteiten gewoon vanuit huis.

Livestreams

We trappen af met 3 inspirerende livestreams. Die zijn vooral bedoeld voor ouders. Evelyne Meens van Fontys Hogescholen vertelt bijvoorbeeld over een Leven Lang Kiezen en Carol Lamers van Deltatrainingen gaat in op de rol van ouders in de studiekeuzeproces. En wat dacht je van een sessie van Youngworks over studiekeuze en motivatie. Die laatste is voor jongeren trouwens ook interessant!

Online workshops

Als studiekiezer leer je jezelf beter kennen tijdens de online workshops. Je gaat dan met een klein groepje concreet aan de slag met je studiekeuze. Of je zoekt uit waar jouw talenten liggen en wat jou motiveert. Zo kom je weer een stap verder in je studiekeuze! Er is ook 1 workshop speciaal voor ouders. Daarin geeft Carol Lamers van Deltatrainingen handvatten mee voor het begeleiden van je kind bij zijn studiekeuze.

Let op: bij de workshops is het aantal plaatsen beperkt, dus meld je snel aan.

1-op-1 gesprekken

Na de workshops volgen individuele gesprekken tussen studiekiezers en studiekeuzecoaches. Daarin kun jij je eigen situatie verder bespreken. Leuk als je ouders of verzorgers hier ook bij willen aanschuiven.

Meer weten? Het volledige programma vind je hieronder. 

Programma Zoek het uit!

We hebben een uitgebreid programma voor je klaarstaan, dat loopt van 1 oktober tot 14 november. Kijk hier wat er precies op het programma staat en voor wie dat interessant is. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen voor de workshops is beperkt.

Bewijs van deelname

Goed om te weten: als jij meedoet aan Zoek het uit! krijg je een officieel bewijs van deelname van ons. Handig, want daar kan jouw school naar vragen.

Stel je vraag

Het HAN VoorlichtingsCentrum helpt je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500