Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Meld je aan!Uiterlijk op 15 augustus
Terug naar startKies een andere opleiding

Leuk dat je interesse hebt in de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)! Dit jaar vindt de Open Dag digitaal plaats. De Online Open Dag kun je op elk moment bezoeken wanneer het jou uitkomt! Genoeg te zien!

Online Open Dag:†Programma opleiding Lerarenopleiding Basisonderwijs

Ontdek of de opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) bij jou past.

Scroll down voor uitgebreidere informatie!

Kapstok met tassen

De belangrijkste informatie over de HAN Pabo in 13 minuten:†Voorlichtingspresentatie door docenten Stephan & Koen

Maak kennis met Dehny (HAN Pabo Arnhem):†Een dag uit het leven van Dehny

Maak kennis met Eefke (HAN Pabo Nijmegen:†Een dag uit het leven van Eefke

Een kijkje in het 1e jaar:†Rondleiding op de campus in Arnhem door studenten

Opleidingsinformatie

Factsheet Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Meer weten over de inhoud van deze opleiding? In de factsheet staat het allemaal voor je op een rijtje.

Kapstok met tassen

Praktische info

Waar zit deze opleiding, wat zijn de toelatingseisen en hoe moet je je aanmelden? Check het onder praktische info.

Kapstok met tassen

Wat zeggen studenten over de opleiding?

De sfeer op de opleiding is vanaf het begin al heel fijn"Het leuke aan stage lopen op verschillende scholen is dat je heel veel ziet"

“Mijn jongere broertje en jongere neefjes en nichtjes probeerde ik altijd iets te leren wat ze nog niet konden. Kinderen iets leren bleek dus mijn roeping te zijn". Vanuit deze interesse is Sanne terechtgekomen bij de Pabo. “Toen ik de Open Dag en Meeloopdag bezocht, werd ik enthousiast voor het vak van leraar basisonderwijs”.

Het is fijn dat je vanaf het begin van de Pabo al stage loopt"In jaar 1 ben ik erachter gekomen dat ik echt op mijn plek zit"

Zolang als ze zich al kan herinneren, wil Lisanne juf worden. Van haar vriendinnen hoorde ze leuke verhalen over de HAN en de stad Nijmegen. Deze verwachtingen zijn helemaal waargemaakt, weet ze na 3 jaar studie aan de HAN Pabo Nijmegen.

De feedback en energie die je terugkrijgt van leerlingen in onbeschrijfelijk"Tijdens deze studie is het heel fijn om samen te werken en te leren"

Voorafgaand aan de Pabo heeft Kain de mbo-opleiding Bouwkunde gevolgd. Tijdens deze opleiding kwam hij erachter dat een andere toekomst beter bij hem paste. Hij wilde namelijk meer betekenen voor de maatschappij.

Stage is ontzettend leuk, omdat je met de praktijk bezig bent"De mensen op je opleiding zijn behulpzaam en staan altijd voor je klaar"

Tijdens de opleiding Leisure and Hospitality ontdekte Mandy dat entertainment niet helemaal haar ding was, maar ze wel een passie had voor werken met kinderen. Ze heeft meerdere voorlichtingsavonden bezocht en kwam er zo achter dat de Pabo wel goed bij haar past. Voor haar sprong de HAN er meteen uit.

Door de band die je opbouwt met de leerlingen is je stage een topervaring"Je zit in de klas met mensen die hetzelfde willen als jij: leraar worden"

Anne wilde graag met kinderen werken, vindt het onderwijs interessant en heeft een brede interesse. Die eigenschappen brachten haar bij de Pabo, omdat ze met haar diploma uiteindelijk les kan geven in meerdere vakken en haar lessen op haar eigen manier kan vormgeven.

De stap naar docenten toe is veel kleiner dan op de middelbare school"Vanaf het moment dat ik een kleuter was, zei ik al dat ik juf wilde worden"

Marjolein’s keuze voor de Pabo was misschien voor de hand liggend, maar zeker de juiste voor haar. Ze heeft het altijd al leuk gevonden om kinderen iets te leren. Dat komt bij de Pabo bij elkaar. “Daarnaast heeft deze opleiding veel stages, interessante vakken en een leuke sfeer”.

#AskAStudent:†Wat voor een leraar wil jij worden?

Dit wil je weten over de Pabo!Veelgestelde vragen

#AskAStudent:†Waarom wil jij leraar worden?

Pabo varianten:†Voor studenten die net iets meer willen

Wil jij voor de klas, maar ben jij ook op zoek naar extra uitdaging? De HAN Pabo biedt verschillende mogelijkheden.

Academische Lerarenopleiding Primair OnderwijsALPO voor vwo'ers

Doe je vwo, wil je naar de universiteit, maar wil je ook graag met kinderen werken en hen iets leren? Met de Academische Pabo (ALPO) van de HAN en de RU kan dat. Je leert goed lesgeven aan jonge kinderen en tegelijkertijd doe je onderzoek en verbeter je de kwaliteit van het onderwijs.

Testimonial Marjolein Kruithof

Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALOPabo-ALO voor sportieve studenten

Wil je voor de klas in het basisonderwijs, maar ook gymdocent worden? Bij de Pabo-ALO kan dit allebei. Deze dubbele lerarenopleiding is een sportief traject waarin je 2 opleidingen tegelijk volgt. Na 5 jaar heb je 2 diploma’s op zak.

Testimonial Marjolein Kruithof

Ad Pedagogisch Educatief ProfessionalLiever een 2-jarige hbo-opleiding? Denk dan eens aan de Ad PEP!

Werk jij graag met kinderen? Dan weet je dat er veel verandert in de opvang en het onderwijs. Hierdoor is er vraag naar een nieuw soort professional. Je zit als het ware tussen een onderwijsassistent en een leraar in. Met de Ad-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Zo maak je echt het verschil voor kinderen.

Testimonial Marjolein Kruithof

Kennisclip Toelatingstoetsen Pabo:†Alles wat je wil weten over de toelating!

Maak leren makkelijker, effectiever en leuker!:†Leren & Lesgeven met ICT

Op de hoogte blijven?:†Volg ons op social media!

Testimonial Marjolein Kruithof

Slim Studies CombinerenDubbele bevoegdheid voor studenten met brede interesses

Wil jij je opties openhouden en meer uit je studietijd halen? Wij dagen je uit! Door slim 2 studies te combineren kun jij straks werken in het primair ťn voortgezet onderwijs. De HAN Pabo is te combineren met de opleidingen†Leraar Nederlands,†Leraar Wiskunde†en†Leraar Engels. Het is mogelijk om in verschillende jaren te starten met je 2e studie.

Testimonial Marjolein Kruithof

Zo ziet de campus in Arnhem er uit!

Zo ziet de campus in Nijmegen er uit!

Aanmelden:†Ben jij klaar voor de start?

Ben jij enthousiast over de Pabo bij de HAN? En wil jij graag in september 2020 starten met deze opleiding?

Leuk! Meld je dan nu aan!

Testimonial Marjolein Kruithof

Algemeen programma

Heb jij algemene vragen, over je studiekeuze of de toelatingseisen bijvoorbeeld? Daarvoor hebben we een algemeen programma. Je kunt bijvoorbeeld 1-op-1 sparren met een studiekeuzecoach over jouw studiekeuze of een webinar volgen over studeren met bijzondere omstandigheden.

Testimonial Marjolein Kruithof

Anderen bekeken ook

Academische Pabo (ALPO)

Voltijd Bachelor

Je hebt je vwo-diploma op zak. Je wilt op universitair niveau studeren, maar ook met kinderen werken en voor de klas staan. In dat geval is de Academische Pabo (ALPO) iets voor jou.

juf maakt puzzel met kind

Pabo-ALO (locatie ALO)

Voltijd Bachelor

Vanaf september 2018 biedt de HAN de Dubbele lerarenopleiding Pabo (Lerarenopleiding basisonderwijs) en ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding) aan. Een bijzonder traject waarin je 2 opleidingen tegelijk

student geeft les aan kinderen

Social Work

Voltijd Bachelor

Wil je echt iets voor anderen betekenen en hen verder op weg helpen? Word een professioneel sociaal werker (hbo). Kies HAN Social Work voltijd in Nijmegen!

null

Verpleegkunde

Voltijd Bachelor

Leer hoe je patiŽnten op hoogwaardig niveau patiŽnten de zorg kunt verlenen die ze nodig hebben. Word verpleegkundige. Kies HAN Verpleegkunde voltijd in Nijmegen!

student op bed met gips om been

Toegepaste Psychologie

Voltijd Bachelor

Als toegepast psycholoog laat je mensen beter functioneren en versterk je hun krachten en talenten. Kies HAN Toegepaste Psychologie voltijd in Nijmegen!

studenten doen lerend kaartspel

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500