Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Meld je aan!Uiterlijk op 15 augustus
TerugKies een andere opleiding

Leuk dat je interesse hebt in de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)! Dit jaar vindt de Open Dag digitaal plaats. De Online Open Dag kun je op elk moment bezoeken wanneer het jou uitkomt!

Online Open DagProgramma opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Ontdek of de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) bij jou past.

 

Scroll down voor uitgebreidere informatie!

OpleidingslocatieVirtuele rondleiding en video opleidingslocatie

Loop zelf (virtueel) door het gebouw, waar de lessen zijn van HAN Sport en Bewegen óf bekijk de impressie video van de leslocatie. Daarnaast hebben we alle praktische informatie van de opleidingslocatie voor je op een rijtje gezet.

VoorlichtingPresentatie opleiding ALO

Wil jij op je eigen tempo de opleidingspresentatie bekijken van de ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding)? Dat kan!

docent gielion en student maxime presenterenVideo presentatie opleiding ALO

Maak kennis met MaximeEen dag uit het leven van student Maxime

Onze studenten vertellen hun ervaringen over de ALO

Rick en Bart over samenwerken bij de ALO

Rick en Bart studeren aan de HAN, opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO). In deze video vertellen zij over de samenwerkingen binnen deze opleiding.

Maxime en Anthea over theorie en praktijk

Maxime en Anthea zijn HAN studenten van de opleiding ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding). In deze video vertellen zij over de combinatie van theorie en praktijk binnen deze opleiding.

Bas ging van mbo (Cios) naar hbo (ALO)

Bas zit in het 3e jaar van de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO). Hij koos voor een overstap van het mbo (CIOS in Arnhem) naar het hbo (HAN). ‘Ik voel me zo op mijn plek als sportleraar en heb er ontzettend veel plezier in!’

Paul is HAN Ambassadeur en geeft voorlichtingen

'Vanaf de introductieweek heb ik alleen maar fijne weken gehad. Docenten behandelen ons niet als studenten, maar als toekomstig collega’s. Dat voelde meteen heel gelijkwaardig.’

Afgestudeerden vertellen over hun werk

Afgestudeerde Jeske is nu docent LO

Jeske is afgestudeerd aan de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de HAN. In deze video vertelt zij over haar werk als docent Lichamelijke Opvoeding.

Afgestudeerde Rob is nu docent op het mbo

Rob studeerde aan de HAN en heeft zijn diploma Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) behaald. Inmiddels werkt hij als docent Toerisme en Recreatie op een mbo.

Thijs werkt als combinatiefunctionaris

Thijs heeft de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) succesvol afgerond. Hij werkt nu als combinatiefunctionaris. Ben je benieuwd of deze functie ook iets voor jou is?

Ontmoet onze docenten:

Bas Oosterink

Bas geeft alle vakken die te maken hebben met lesgeven en coaching, softbal, rugby en flag football. ‘De theorie en praktijk rondom het lesgeven en het ontwikkelen van een vakvisie zijn voor mij de krenten uit de pap.'

Loes Halfschepel

Loes werkt sinds twee jaar bij de ALO aan de HAN. ‘Ik ben studiecoach van een klas uit de propedeuse en geef verschillende theorievakken die betrekking hebben op pedagogiek, psychologie en didactiek. Daarnaast geef ik les in de sportvaardigheden Bewegen & Muziek en Body & Mind.’

Sander Siebelink

‘Ik heb het mooiste vak van de wereld! En ik ben er trots op dat ik dit mag doen op deze mooie opleiding. Ik geef sportvaardigheden (voor heel veel sporten!) en hou me ook bezig met theorie (lesgeven in het basisonderwijs), stages en studentcoaching. Ik wil mijn studenten graag leren wat het vak inhoudt. Het leukst vind ik de omgang met studenten en collega’s.’

In gesprek met een docent of student van de ALOOnline 1 op 1 adviesgesprek

Wil jij graag op korte termijn een Online 1-op-1 Adviesgesprek met één van onze enthousiaste HAN studenten of docenten? Dat kan! 

Onze studenten en docenten van de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) staan voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden. 

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Live Q&A's met ALO studentenMeest gestelde vragen ALO

Heb jij een vraag over de ALO bij de HAN? De kans is groot dat jouw vraag wordt beantwoord in één van de voorgaande Live Q&A's met onze ALO studenten óf in het document met meest gestelde vragen (klik op onderstaande button).

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Opbouw opleiding Leraar Lichamelijke OpvoedingHoe ziet de studie ALO eruit?

Bij de HAN ALO is het onderwijs actueel en helemaal gericht op de praktijk. Je leert goed lesgeven en hoe je jonge en oudere mensen inspireert om te bewegen. Met jouw organisatietalent geef je sport een plek in de maatschappij. Tijdens stages en op scholen voer je vele praktische opdrachten uit.

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

AanmeldenBen jij klaar voor de start?

Ben jij enthousiast over de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) bij de HAN? En wil jij graag in september 2020 starten met deze opleiding?

Leuk! Meld je dan nu aan!

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Verder studeren?Master Sport- en Beweeginnovatie Voltijd

Wil jij doorstuderen? De HAN biedt vanaf september 2020 de 1-jarige Voltijd Master Sport- en Beweeginnovatie aan. Tijdens deze master ga je direct praktisch bij een organisatie aan de slag. Daarnaast heb je les op Papendal, het hart van de Nederlandse topsport. In je opleiding bedenk, onderzoek en test je nieuwe ideeën en realiseer je een concreet innovatieproject op het gebied van sport en bewegen. Lees meer over de 1-jarige Voltijd Master Sport- en Beweeginnovatie.

Bekijk hier de VIDEOPRESENTATIE van de Voltijd Master Sport- en Beweeginnovatie, gepresenteerd door docenten en studenten van deze Master. 

Heb jij jouw bachelor diploma (domein Sport en Bewegen) bijna op zak? En heb je interesse om door te studeren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij de HAN en kom erachter of deze master bij jou past. 

 

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Volg ons onlineSocial Media

Bekijk waar onze studenten en docenten mee bezig zijn. Of stel een vraag!

Alles over het werken in de driehoek van Onderwijs, Onderzoek en Praktijk.

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Opleidingsinformatie

Factsheet Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Meer weten over de inhoud van deze opleiding? In de factsheet staat het allemaal voor je op een rijtje.

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Praktische info

Waar zit deze opleiding, wat zijn de toelatingseisen en hoe moet je je aanmelden? Check het onder praktische info.

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Bekijk hier je opleidingslocatie in Nijmegen

Heyendaalseweg 141

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500