Online Open Dagen

Bekijk een opleidingProgramma per opleiding
Naar algemeen programmaStudiekeuze, aanmelden en meer

De online Open Dagen van de HAN waren op 9 en 10 mei. Ben jij er nog niet uit? Je kunt hier natuurlijk nog steeds rondscrollen. Kijk in alle rust de video's, presentaties en FAQ's terug. Genoeg te zien!

Dit kun je verwachten Hoe ziet een online Open Dag eruit?

Ga er maar eens goed voor zitten op 9 en 10 mei. Kop thee erbij, koektrommel op grijp-afstand. Want de online Open Dag beleef jij helemaal vanachter je laptop of PC! Haren kammen? Hoeft niet. Niemand ziet je, tenzij je een 1-op-1 afspraak hebt. Best comfortabel!

Wat ga je allemaal doen? Ten eerste zitten onze studenten en docenten op 9 en 10 mei klaar om live via de chat al jouw vragen te beantwoorden. Je kunt ook allerlei interessante voorlichtingen en live Q&A's volgen via Teams en Instagram. Daar meld je je vooraf voor aan. Daarnaast hebben alle opleidingen inspirerende pagina's voor je klaarstaan, boordevol video's en info. Weet je nog helemaal niet wat je wilt? Dan is een speeddate met een studiekeuzecoach misschien wat voor jou.

Hieronder vind je het uitgebreide programma. Scroll er rustig doorheen en kies zelf wat jij gaat doen. Veel plezier!

Jouw programma

Stel je eigen programma samen door je aan te melden voor activiteiten. Elke opleiding heeft een eigen programma. Maar er is ook een algemeen programma, waar je meer te weten komt over bijvoorbeeld studiekeuze, aanmelden, toelating of studeren met bijzondere omstandigheden. Ontdek wat er allemaal te doen is en pik eruit wat jij interessant vindt.

Zo werkt het

Voorlichtingen, Q&A's, speeddates. Klinkt mooi, maar hoe werkt dat allemaal? Wat moet je doen en wie ziet en hoort jou eigenlijk? Dat lees je hier!

Help! Problemen met Teams?

Waarschijnlijk ligt dat aan de software van je apparaat. Probeer een Windows update te doen of installeer de juiste drivers. Hieronder lees je hoe dat moet. Je kunt er ook voor kiezen om Teams te installeren, in plaats van de meeting via het web te bezoeken.

Meer hulp nodig?

Neem dan contact op met de HAN Servicedesk. Zo kun je ze bereiken:

Gelukkig worden de meeste voorlichtingen opgenomen. Mocht het helemaal misgaan, dan kun je de voorlichting waarschijnlijk achteraf nog terugkijken.

Sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Arnhem eruit

Sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Nijmegen eruit

Help! Studiekeuze en de coronacrisis

Jammer hè, dat je niet gewoon even sfeer kunt proeven op de campus. Toch is er ook nu heel veel wat je wél kunt doen om je te oriënteren. Zoals deze online Open Dag! Maar denk ook aan een studiekeuzetest of online Proefstuderen. Op deze pagina hebben we alle mogelijkheden en veranderingen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van een online Open Dag

Natuurlijk wil je het liefst met je eigen ogen rondkijken op de campus. Wij hadden ook liever live een praatje met je gemaakt! Een online Open Dag kan die ervaring echt niet vervangen. Toch zitten er ook voordelen aan online oriënteren. Komen ze!

AanmelddeadlineMeld je uiterlijk op 15 augustus aan

Heb jij de landelijke aanmelddeadline van 1 juni niet gehaald? Komt goed, bij de HAN kun je je nog tot uiterlijk 15 augustus 2020 aanmelden. Maar let op: je moet nog een paar stappen zetten voordat jouw inschrijving definitief is. Een studiekeuzecheck bijvoorbeeld. Wacht dus niet te lang!

  • Nog geen flauw idee?

    Dan moet je nog even op onderzoek uit! Jezelf beter leren kennen en een richting bepalen, daar begint het mee. Wist je dat de HAN ook allerlei tools biedt om jou daarmee te helpen? Op de pagina 'Zoek het uit' lees je er alles over. 
  • Twijfel je nog?

    Je hebt wel een paar studies in gedachten, maar je blijft twijfelen! Welke wordt het? Tijd om de knoop door te hakken! Benieuwd hoe je dat doet? Check deze pagina vol tips. Je vindt er ook ervaringen van studenten die jou voorgingen: hoe hakten zij de knoop door?

Verliefd geworden?

Ga online Proefstuderen

Wil je meer over de inhoud van een opleiding weten, kom dan eens Proefstuderen! Onze fysieke Proefstudeerdagen zijn vanwege de coronacrisis afgelast, maar bij sommige opleidingen kun je nu wel online Proefstuderen. Zo ontdek je of het niveau en de onderwerpen bij jou passen.

Zet je netwerk in

En dat van je ouders. Er is altijd wel iemand die iemand kent die de studie volgt of het beroep doet dat jij op het oog hebt. Die wil vast wel al jouw vragen beantwoorden, zodat jij kunt checken of jouw verwachtingen kloppen.

Bespreek het

Wat ben je de afgelopen tijd allemaal te weten gekomen? Vertel het! Aan je ouders, vrienden, leraren, buren en wie het maar horen wil. Hoe kijken zij tegen jouw keuze aan? Inspirerend, zo had jij het nog niet bekeken. Terwijl jij vertelt wat jou leuk lijkt en waar je over twijfelt, merk je zelf ook welk gevoel daarbij naar boven komt. Weer een stap verder!

Blauwtje gelopen?

Was de opleiding waar jij je in hebt verdiept toch niet wat je had verwacht? Jammer. Dat voelt misschien als een stap terug, maar het is juist vooruitgang. Nu je weet wat je niet leuk vindt aan deze opleiding, kun je beter benoemen wat je dan wél zoekt. Stel je richting bij en ga opnieuw op onderzoek uit. Je komt er wel!

Of toch een tussenjaar?

Dat de coronacrisis impact heeft op jouw studiekeuze, merk jij vast ook. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren nu een tussenjaar overweegt, terwijl ze dat voor de coronacrisis niet deden. Heb jij je uitgebreid in je studiekeuze verdiept maar kom je er écht niet uit? Zomaar een studie kiezen omdat het moet is ook niet verstandig. Misschien is een tussenjaar dan wat voor jou.

Vragen?

Heb je vragen over aanmelddeadlines, toelatingsvoorwaarden, de studiekeuzecheck of...? Kijk eerst eens in onze uitgebreide FAQ, misschien staat het antwoord daar al tussen. Niet? Dan helpen we je persoonlijk verder!