Durf jij... anderen iets te leren?

Jij vindt het fascinerend om te zien hoe mensen zich ontwikkelen, of dat nu kinderen of volwassenen zijn. Nu het schoolbord en het krijtje verleden tijd zijn, heb je eindeloos veel mogelijkheden om hen daarin te ondersteunen. Laat kinderen de tijd van de Romeinen beleven met virual reality of jongeren peer-to-peer leren met studenten uit China. Leer ze kritisch denken en probleemoplossend werken. Dat bereidt ze voor op onze snel evoluerende samenleving. Of ben jij juist degene die de medewerkers van een bedrijf door een cultuurverandering coacht? Met jouw geduld, inlevingsvermogen en creativiteit maak jij het verschil.


Over onderwijs en opvoeden

Is leraar worden jouw ambitie? Vind je het leuk om voor de klas te staan en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren? Of wil je toekomstige professionals in zorg en welzijn leren begeleiden bij hun leerproces? Er is een groot tekort aan leraren in het basis- en voortgezet onderwijs. En ook in de zorg worden vacatures maar moeilijk opgevuld. In het vakgebied Onderwijs en Opvoeding vind je een breed scala aan lerarenopleidingen en doorgroeimogelijkheden. Je ontwikkelt je tot een gepassioneerde onderwijsprofessional met zeer goede baankansen.

Als leraar geef je niet alleen les. Je motiveert leerlingen en stimuleert ze in hun algemene ontwikkeling. Je bent een mentor, een coach en een begeleider bij wie leerlingen aan kunnen kloppen met problemen. Daarnaast ontwikkel je onderwijs binnen jouw school en werk je samen met collega's en ouders van leerlingen. Met een baan in het onderwijs kun je zo breed ontwikkelen als je zelf wilt.   

Het arbeidsmarktperspectief voor leerkrachten is erg goed, er komt een groot lerarentekort aan, vooral in het basisonderwijs maar ook in het voortgezet onderwijs in de exacte vakken en moderne vreemde talen. Ook is er veel vraag naar docenten in de zorg- of welzijnssector op het (v)mbo.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 11 maart 2020
  • Tijd: 18.00 en 21.00 uur
  • Catering: broodjes en drankjes
  • Locatie: Kapittelweg 35, Nijmegen
  • Parkeren: gratis bij de HAN in Nijmegen
  • Entree: neem je e-ticket mee. We scannen je e-ticket bij binnenkomst.

Locatie Open Avond

Kapittelweg 35, Nijmegen

Meld je direct aan!

Werken en studeren combineren? Ga dan voor deeltijd of duaal! Je kunt je hbo-diploma al in 2 jaar halen. Meld je aan voor de Open Avond Deeltijd.

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500