HBO Proof Festival

Het hbo proof festival van 25 maart 2020 is helaas afgelast.


Je zit op het mbo en bent bijna klaar met je studie. Wat nu? Werken? Of misschien wel naar het hbo? Of je zit nog niet in het examenjaar, maar denkt al wel aan doorstuderen op het hbo. Tijdens het HBO Proof Festival op 25 maart 2020 op de HAN Campus in Arnhem kun je je oriënteren op het hbo en ontdekken of je er klaar voor bent. Je gaat naar huis met concrete handvatten om hbo-startklaar te worden.

Mbo-studenten krijgen tijdens het festival beter zicht op wat studeren aan het hbo inhoudt. Studenten die de overstap mbo-hbo al hebben gemaakt geven tips & trics, verschillende HAN-opleidingen presenteren zich. Ook hoor je hoe je werken en studeren kunt combineren. En wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven komt je een hart onder de riem steken.

Wanneer & waar?

datum: 25 maart 2020
tijd: 12 tot 16 uur
plaats: HAN Campus, Arnhem

LET OP: je krijgt alleen toegang tot het festival als je je studentenpas kunt laten zien!

Mix van workshops en trainingen

Het festival bestaat uit een mix van workshops, interactieve trainingen, entertainment en dus Rico. Het programma is samengesteld door en voor studenten, met collega’s van de samenwerkende roc’s (zie onderaan) en de HAN.

 

Programma

12.00 – 12.45 uur          Ontvangst en registratie (neem de QR-code mee die je in je mailbox                                              krijgt bij je aanmelding!)

12.45 – 13.30 uur          Workshop 1 en doorlopend programma

13.30 – 14.00 uur          Wissel

14.00 – 14.45 uur          Workshop 2 en doorlopend programma

14.45 – 15.00 uur          Wissel

15.00 – 15.30 uur          Masterclass Rico Verhoeven

 

Bekijk het Programmaboekje.pdf

 

Workshops

In het programma zitten twee workshops. Als je niet wilt deelnemen, kun je meedoen aan doorlopende activiteiten als het Coachcafé, iQuest, The Hero Games en een kickboksclinic. Deze activiteiten vind je op het centrale plein tussen Ruitenberglaan 27 en 31 of in de Hangar in Ruitenberglaan 31. De workshops worden gegeven in ruimtes in Ruitenberglaan 27 en 31.

Je kunt je op de dag zelf opgeven voor de workshops bij de registratiebalie. Heb je je al opgegeven via deze site (deze mogelijkheid is nu vervallen), dan blijft je aanmelding staan. 

 

Hieronder zie je welke workshops welke rondes worden gegeven. Onder deze lijst (is alleen voor studenten) staat een speciale workshop voor docenten. 

 

Thema: Succesvol naar het hbo

1e ronde 

12.45-13.30 u

2e ronde

14.00-14.45 u

Titel Korte omschrijving
RL31-A302 RL31-A302 YOLO SHOW Serieus én luchtig, diep én oppervlakkig, nuttig én nutteloos: besteed 45 minuten van je leven aan deze workshop en dat leven zal nooit meer hetzelfde zijn! Carpe Diem dus, want YOLO!
RL31-D306 RL31-D306 Plannen als een baas Stel jij dingen uit, weet je niet wat je moet doen of mis je deadlines? Deze workshop geeft je tips, tricks en tools om te plannen als een baas.
xx RL31 B304 Word geen pannenkoek, doe onderzoek! Het doen van onderzoek stoffig, moeilijk en saai? Niet op het hbo. Het mooie van hbo-onderzoek is dat het praktisch is en nuttig voor jouw toekomst. Daar wil je toch aan bijdragen?
RL31-B304 xx Wat kan je verwachten aan Engels? Bluff and tricks zodat jij ook in het Engels goed kunt meekomen.
RL27-G004 RL27-G004 Daar kan ik chocola van maken! Hoe weet ik eigenlijk wat ik moet leren? Hoe kan ik de stof structureren en creëer ik overzicht? Deze workshop helpt je om van begin af aan effectief met je studie bezig te zijn.
xx RL31-D301 Van het mbo naar het hbo, is dat moeilijk? Voormalig mbo-studenten delen hun ervaringen met jullie.
RL31-B204 xx Indruk maken Hoe maak je een goede (eerste) indruk? Hoe zet je jezelf overtuigend en boeiend neer? Wat is (nut van) pitchen en wanneer kun je het toepassen? Deze vragen komen aan de orde in deze workshop.
xx RL31-B204 Netwerk jij al? Wat is netwerken en waarom is het belangrijk? Wie zit er in jouw netwerk en hoe ga je hiermee om? Hoe maak je makkelijk contact met nieuwe mensen? Deze vragen komen aan bod in deze workshop.

 

Thema: Keuzes maken, doorstuderen en informatie

1e ronde  12.45-13.30 u 2e ronde 14.00-14.45 u Titel Korte omschrijving
RL27-Ixperium RL27-Ixperium Virtual Reality in het onderwijs? Ervaar het zelf! Virtual Reality ken je waarschijnlijk vooral van interessante games. Pabo-studenten werken echter ook met VR. Wist je dat je kinderen kunt leren een virtuele omgeving te ontwerpen en programmeren? Wij laten je zelf educatieve VR ervaren en een eigen wereld bouwen.
RL27-kantine RL27-kantine Voor de klas! Of toch niet? Behulpzaam? Geduldig? Grappig? Welke eigenschappen moet een goede leraar basisonderwijs volgens jou hebben? Dat onderzoeken we aan de hand van verschillende scénes uit de praktijk. Kijk en denk mee!  
RL31-D301 xx Social What? Wie ben je als Social Werker? En hoe kun je samenwerken met de andere rollen binnen het Social Work?
RL27-G205b xx Als een pro op het hbo Wil je meer weten over hoe je stressvrij een hbo-studie kunt beginnen, kom dan naar deze workshop over creatief leren en skills om te gaan van rennen naar plannen. Tijdens interactieve brainstormsessies ontvang je tips & tricks van hbo-studenten.
RL31-D305 xx Studiekeuze op jouw eigen manier In deze workshop van de Jonge Helden Academie ervaar je wat jij kunt doen om echt je eigen keuzes te maken.
xx RL31-D305 Er was (in)eens ... de studiekeuzecheck Om nog één keer te checken of je echt goed zit met je studiekeuze, doe je bij de HAN een studiekeuzecheck. Is die check voor jou verplicht? Wat kun je ervan verwachten? En is het advies bindend? Hier krijg je tijdens deze bijeenkomst informatie over.
RL27-G212 RL27-G212 Van mbo naar hbo: nooit meer Netflix? Voltijd of duaal, studiebegeleiding, hoeveel tijd zit je eigenlijk op school? Oud-mbo studenten vertellen aan  de hand van hun ervaringen hoe het zit. 
RL31-B205 RL31-B205 Studeren aan het hbo, is dat nog wel te betalen?  Na het mbo naar het hbo: hoe zit het met je studiefinanciering? Wat blijft hetzelfde en wat verandert? Studieschuld en terugbetalen, hoe zit dat? Hier kun je met al je vragen terecht.
RL31-D308 RL31-D308 Iets met 'economie' en 'bedrijf', maar wat? Je wilt iets met economie, maar je weet nog niet welke opleiding het beste bij je past. Na deze sessie heb je een beeld van het interessegebied en waarin jij je kunt verdiepen.
RL27-G008 RL27-G008 Hbo-sportopleiding: ben jij klaar voor de start? Wat is het verschil tussen de opleiding Sportkunde en Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO), tussen voltijd en deeltijd? Wat leer je tijdens deze studies en welke beroepen kun je later gaan uitoefenen? Bekijk de beroepsvideo’s van afstudeerders, luister naar de verhalen van onze eigen HAN-studenten en doe mee aan de Sportquiz.
xx RL27-G205b Maak een studiekeuze die bij je past! Wanneer je tijd neemt om te ontdekken wie je bent, wat je kunt, kun je zelfbewust een keuze maken die echt bij je past. Dan wordt studeren een succes én een mooie tijd. In deze workshop maak je kennis met Start Academy, zodat je kunt ontdekken of het programma bij je past en je kan helpen in jouw zoektocht naar een passende studie of passend werk.
RL27-G207a xx Beleef de wereld van techniek Kom ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is door zelf een aantal heel verschillende proefjes te doen. En wie weet is een technische studie wel wat voor jou.
RL27-G207b RL27-G207b Werken bij Defensie, je moet het maar kunnen! Defensie is een veelzijdige organisatie waar ruim 43.000 militairen en 17.000 burgermedewerkers werken. Het een soort mini-maatschappij, want naast de bekende gevechtsfuncties vind je vrijwel elk vakgebied ook binnen Defensie. Dat werk doe je in een hecht team en in bijzondere omstandigheden, waar ook ter wereld.
xx RL27-G207a

Leraar van het jaar 2019:

Dirk Megens vertelt

Dirk vertelt over zijn passie als docent en de veelzijdigheid van het (eigentijds) lesgeven. Hij kan helpen met je overstap van mbo naar hbo: waar loop je tegenaan? En wat zijn jouw voordelen? Ga in gesprek en leer van de beste!

Ook voor docenten is er een workshop:

Titel: Waar komen studenten toch vandaan?
Door: Tara Berends, HAN Aansluitmanagement
Inhoud: Docenten! Ontmoet de student die van het mbo komt en naar het hbo is gegaan. Vraag naar hun ervaringen die zij hebben meegemaakt tijdens de overstap naar het hbo. Grijp deze kans om aannames om te zetten in steevaste kennis!
Waar/wanneer: 14.00 – 14.45 uur in RL27-G205a

Aanmelden hiervoor kan ook door een mail te sturen naar erna.jansen@han.nl

Waarom het HBO Proof Festival?

Mbo-studenten geven aan dat ze zich onvoldoende ‘startklaar’ voelen bij de overstap van mbo naar hbo. Het mbo-niveau sluit niet aan bij het hbo-niveau.

Het festival heeft als doel:   

  • studenten bewust maken in hun keuze om de stap naar hbo te maken;
  • studenten voorbereiden op hun stap naar het hbo;
  • hulp bieden, ervaringsdeskundigen geven tips.

Wie zijn wij?

7 ROC's organiseren, samen met de HAN, het HBO Proof Festival. Het zijn ROC Nijmegen, ROC Rivor, Graafschap College, ROC A12, Aventus, Rijn IJssel en De Leijgraaf.

Stel je vraag

Het HAN VoorlichtingsCentrum helpt je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500