175117 Deelnemer maakt foto van presentatie

Op 26 januari 2023 verwelkomen wij u graag bij het HAN Lean Event, de jaarlijkse afsluiting van de minor Lean Management. Wij nemen u die middag mee in ons onderzoek, praktijkervaringen en verbeterprojecten van onze minor studenten. We sluiten de middag af met de verkiezing van het beste Minor Lean

Voorprogramma

Voorafgaand aan het HAN Lean Event bieden we deelnemers de mogelijkheid zich te verdiepen in een van onze kennis- en/of onderzoeksgebieden. We bieden tussen 13.00 en 14.00  het volgende inhoudelijke programma aan.

Procesmining - Gerlinde Oversluizen en Thomas Lautenbach

Procesmining biedt de mogelijkheid om op basis van proces data (bijvoorbeeld geregistreerde boekingen op materiaal of orders) het verloop van een proces te analyseren en te visualiseren. Tijdens deze workshop leggen we uit wat procesmining inhoudt en behandelen we een praktijkproject waarin u de onverwachte inzichten kunt zien die we met deze methode verkregen.

HBO Take-off - Mc Twin en CAD2Glass - Menno Herkes en Andras Ligeti

Meer informatie over deze sessie volgt.

Actief leren verbeteren - Arian Hofland en Wilfred Knol

Tijdens deze sessie wordt u op een actieve manier meegenomen in het ontwikkelen van Continu Verbeteren binnen uw organisatie. Middels activerende werkvormen krijgt u een idee bij hoe u de ontwikkeling van continu verbeterroutines in uw organisatie vorm kunt geven. We gebruiken deze instrumenten binnen onze trainingen, maar u kunt hiermee ook zelf aan de slag binnen uw eigen organisatie!

Werken in de U-vormige asseblagelijn demonstatie - Gerben Muller en diverse studenten

In het afgelopen half jaar hebben de ontwikkelingen van de smart technologieën in onze leer en probeer omgeving, de U-shaped cell niet stil gestaan. Tijdens deze periode is de Qube (een modulaire robot oplossing waar modules zoals een Cobot of een spider robot op aan gesloten kunnen worden) verder ontwikkeld. Zo hebben studenten een grijparm ontworpen en een module voor de Qube ontwikkeld die kwaliteitsfouten herkent op basis van Vision. Twee andere studentgroepen keken hoe werkinstructies geprojecteerd kunnen worden op het product, waarna deze gecontroleerd worden op kwaliteitsfouten. Deze middag kunt u doorlopend kijken naar verschillende demonstraties en in gesprek gaan met onze studenten en zo ervaren hoe deze oplossingen er uit kunnen zien voor uw bedrijf.

32045 Twee tevreden studenten voor start Lean Event 2019

Programma HAN Lean Event 2023

14.00 Inloop met koffie en thee
14.30 Opening door Mitchell van Roij
14.40 Keynote spreker (n.t.b.)
15.20 Ronde 1 verbeterprojecten van onze Minor Lean studenten
16.10 Pauze met hapje en drankje
16.30 Ronde 2 verbeterprojecten van onze Minor Lean studenten
17.20 Prijsuitreiking beste Minor Lean verbeterproject 2023/netwerken
18.00 Einde programma

Leer van onze studentenKies uit 25 verbeterprojecten

Eind december delen we hier de 25 verbeterprojecten van onze studenten die op 26 januari worden gepresenteerd. U kunt zo ruim voor het HAN Lean Event uw keuze maken.

Tijdens de middag mag u de door u bezochte presentaties beoordelen, waarna een van de studentkoppels een prijs zal ontvangen voor het beste Minor Lean verbeterproject van 2023.

32043 Studentpresentatie van Alva Laval 2 tijdens Lean Event 2019

Blijf op de hoogte

Het programma voor deze middag is nog volop in ontwikkeling. Wij houden u via onze website en onze nieuwsbrief op de hoogte.

Noteer de datum in uw agenda en abonneer u op onze nieuwsbrief