Wetenschapsfilmfestival InScience 2021 - Lust for Life

336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life

InScience zet onderzoek in de spotlights via het medium film. Ook studenten, docent-onderzoekers en lectoren van de HAN dragen bij aan het festival. Ben jij erbij?

VideoTrailer Inscience 2021

2021Wat staat er op het programma?

Wetenschapsfilmfestival InScience brengt een ode aan het leven. "We zien hoe sterk de drang is om door te gaan, tegen de klippen op, en er gewoon iets van te maken. Hoe toegewijd we zijn aan elkaar en het leven om ons heen.", aldus festivaldirecteur Daisy van de Zande.

Met het thema ‘Lust for Life’ onderzoekt InScience in 2021 het belang van een gezond leven, nu en in de toekomst, van mens, dier en planeet. De wetenschap speelt daarbij een essentiële rol. InScience werpt zijn licht op vernieuwende wetenschappelijke ontwikkelingen. Dat is terug te zien in de ingezonden films, die het levenswerk van wetenschappers en de zoektocht naar antwoorden laten zien. En daar gaat het tijdens het festival om: je onderdompelen in bijzondere, aangrijpende, verhelderende, verbluffende verhalen over alle facetten van het leven.

336359 InScience campagnebeeld 2021 - 4, op terras biertje in de hand

Dit wil je zien Mis dit niet!

Tijdens InScience zijn er enorm veel wetenschapsfilms en interessante talks te zien. Wij zetten er alvast een aantal voor je op een rij:

Over InScience

InScience, Dutch International Science Film Festival is een vijfdaags onderzoeksfilmfestival dat sinds 2014 elk jaar plaatsvindt in november.

Op het festival worden de beste en mooiste onderzoeks- en wetenschapsfilms van het jaar vertoond. Kort en lang, documentaires en speelfilms, animatie en live-action, met filmdebatten en kunstexposities. InScience is een uitgelezen podium om het praktijkgericht onderzoek van de HAN regionaal en (inter)nationaal op de kaart te zetten. De HAN is een van de partners van InScience. LUX en Radboud Universiteit zijn initiatiefnemers.

336358 InScience campagnebeeld 2021 - 1

InScience Voor praktijkgerichte onderzoekers

De HAN staat niet alleen voor onderwijs, maar ook voor het ontwikkelen en delen van kennis. Dat willen we op een manier doen die je onthoudt en gebruikt. Filmfestival InScience biedt een (inter)nationaal podium voor praktijkgerichte onderzoekers, vlak om de hoek. Experimenten, onderzoeksopstellingen en debatten laten bezoekers van InScience kennismaken met wetenschappelijk onderzoek, zowel kennisgericht- als praktijkgericht onderzoek. Dat kan niet zonder de betrokkenheid en het enthousiasme van onderzoekers en lectoren. Zij vormen een belangrijke schakel in het programma van InScience.

Wat levert het onderzoekers op?

  • Een breed platform om data te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek
  • Een publiek van meer dan 10.000 bezoekers, waaronder 2200 studenten of leerlingen
  • Een uitgelezen kans om publiciteit te genereren voor wetenschappelijk onderzoek
  • Netwerk- en uitwisselingsmogelijkheden met wetenschappers en filmmakers
  • In samenwerking met InScience wordt je onderzoek op een aantrekkelijke manier vormgegeven en gepresenteerd op het festival
336357 InScience campagnebeeld 2021 - 2

Meedoen met InScience? Leg contact

Nu zijn er tal van manieren om kennis over te dragen, maar weinig zijn zo effectief als film. Ben je onderzoeker en lijkt het je zinvol en leuk een talk bij een van de vertoonde films te verzorgen, deel te nemen aan een debat of een andere bijdrage te leveren? Neem contact op met InScience (info@insciencefestival.nl)

Nieuws

DuurzaamheidscaféMet je neus in de fijnstof
336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life
339018 Videostill campagnetrailer InScience 2021
336355 InScience filmfestival lust for life 2021 - 4
336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life