Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO

student geeft les aan kinderen
KennismakenNa de Open Dag
Terug naar startKies een andere opleiding

Leuk dat je interesse hebt in de Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO! De online Open Dag van de HAN was op 27 maart 2021. Er waren veel leuke live activiteiten, maar je kunt hier natuurlijk nog steeds rondscrollen. Genoeg te zien!

IN GESPREK MET EEN STUDENT VAN DE PABO-ALOVERDER KENNISMAKEN NA DE OPEN DAG

Wil jij graag op een ander moment een Online 1-op-1 gesprek met één van onze studenten? Dat kan! Ook na de Online Open Dag staan wij voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Je wordt gekoppeld aan een van onze studenten aan wie je al jouw vragen kan stellen.

Kinderen in de klas met vinger omhoog

Alles over Pabo-ALO bij de HANVoorlichtingspresentatie Pabo-ALO

Leslocaties Pabo-ALO

Bekijk onderstaande video's.

Video lesgebouw ALOOpleidingslocatie ALO
Gebouw Heyendaalseweg 141 Nijmegen, Gymnasion, landscape
Video lesgebouw PaboHoe ziet de campus in Nijmegen er uit?

Ontmoet onze Pabo-ALO studenten

Bekijk onderstaande video's.

Opleidingsinformatie

Factsheet Pabo-ALO

Meer weten over de inhoud van deze opleiding? In de factsheet staat het allemaal voor je op een rijtje.

Student houdt flyers onder de arm tijdens de open dag HAN

Praktische info

Waar zit deze opleiding, wat zijn de toelatingseisen en hoe moet je je aanmelden? Check het onder praktische info.

Groep studenten in gesprek lachend

Bekijk hier je opleidingslocatie van de ALO

Heyendaalseweg 141

Heyendaalseweg 141

Bekijk hier je opleidingslocatie van de Pabo

Kapittelweg 35

Kapittelweg 35

Hoe is het om aan de Pabo-ALO te studeren?

Je moet er met het volste vertrouwen en gedrevenheid ingaan "De creatieve manier van denken van kinderen spreekt mij heel erg aan"

Al vanaf de basisschool wilde Pam juffrouw worden. Maar sporten vond ze ook heel leuk, daarom begon ze op de middelbare school in de sportklas. “Hier moesten we elkaar lesgeven. Het omgaan met kinderen, vrienden en vriendinnen extra uitleg geven voor bepaalde vakken en creatief omgaan met opdrachten; allemaal dingen die ik graag doe. Toen ik naar de Open Dag voor de Pabo ging zag ik de opleiding Pabo-ALO en was mijn keuze gemaakt."

Er komt veel meer bij kijken dan alleen voor de klas staan"Ik hoefde niet te kiezen, aan het eind van de rit heb ik 2 diploma’s"

Heel lang twijfelde Bas of hij de Pabo of ALO wilde doen. “Omdat ik vwo heb gedaan, zocht ik iets meer uitdaging. Tijdens een Open Dag ontdekte ik de Pabo-ALO. Dit loste alles op. Ik hoefde niet meer te kiezen tussen 1 van de 2."

Mijn stage zorgt voor energie en motivatie"De sfeer was meteen prettig, op zowel de Pabo als de ALO"

Asha Zijm komt van Texel, maar wilde zo graag de Pabo-ALO volgen dat ze ervoor naar Nijmegen verhuisde. De combinatie tussen de Pabo en ALO bracht haar wensen voor een actieve studie en een opleiding waarbij ze met jonge kinderen kan werken samen.

Dit wil je weten over de Pabo-ALO! Veelgestelde vragen

Op de hoogte blijven?Volg ons op social media!

Studenten lachend aan het werk buiten

Anderen bekeken ook

Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO)

Voltijd Bachelor

Ben jij degene die de talenten van een nieuwe generatie laat opbloeien? De opleiding HAN Pabo trekt samen met je op en helpt je een moderne, flexibele en deskundige juf of meester worden.

kinderen met meester achter ipad

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Voltijd Bachelor

Vind je het leuk om groepen kinderen en jongeren in beweging te brengen en te houden? Word Leraar Lichamelijke Opvoeding. Kies HAN ALO voltijd in Nijmegen!

Studenten buiten sporten cricket uitleg

Sportkunde

Voltijd Bachelor

Hou je van leefstijlcoaching, sportmarketing of fitheid? Breng je graag mensen in beweging? Word sportkundige en kies HAN Sportkunde voltijd in Nijmegen!

Studenten lopen in de gang horizontaal

Fysiotherapie

Voltijd Bachelor

Ben je geïnteresseerd in het menselijk lichaam? Wil je het herstelproces van mensen verbeteren of ondersteunen? Leer vele behandelmethodes aan. Kies voor hbo Fysiotherapie aan de HAN in Nijmegen!

student doet squads met kettlebell

Learning and Development in Organisations (Opleidingskunde)

Voltijd Bachelor

Bij Learning and Development in Organisations (Opleidingskunde) leer je opleidingsadvies formuleren en trainingen en persoonlijke ontwikkelplannen opstellen voor de medewerkers.

vier studenten overleggen aan tafel

VERDER KENNISMAKEN NA DE OPEN DAG? Kom Proefstuderen

Heb je interesse in de Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO en wil je proefstuderen? Kom langs op de campus! Je gaat in een groepje de opleiding ervaren. Je krijgt een college, gaat samen met andere aankomend studenten aan de slag met een casus en je krijgt een rondleiding van onze studenten. Natuurlijk kan je alle vragen die je hebt nog stellen!

NB: Óf en wanneer de Proefstudeerdag plaats kan vinden, hangt af van de geldende RIVM-maatregelen. Daarnaast is er een limiet gesteld op het aantal mogelijke aanmeldingen.

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Nog vragen?HAN VoorlichtingsCentrum

Heb je nog vragen? Stuur ons een Whatsappje.

HAN Whatsapp QR code