Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

kinderen met meester achter ipad
KennismakenNa de Open Dag
Terug naar startKies een andere opleiding

Leuk dat je interesse hebt in de Lerarenopleiding basisonderwijs (de Pabo). De online Open Dag van de HAN was op 27 maart 2021. Er waren veel leuke live activiteiten, maar je kunt hier natuurlijk nog steeds rondscrollen. Genoeg te zien!

VERDER KENNISMAKEN NA DE OPEN DAG? Kom kennismaken

Meer weten over de HAN Pabo in Arnhem of Nijmegen? Volg een Proefstudeerdag of vraag een online adviesgesprek met een docent of student aan! Natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

OpleidingspresentatieAlle ins en outs van de lerarenopleiding basisonderwijs!

Bekijk onze locaties in Arnhem en Nijmegen!

Campus ArnhemRondleiding Campus Arnhem
Ruitenberglaan 27
HAN Pabo ArnhemEen kijkje in het 1e jaar
Overzicht klaslokaal Ruitenberglaan 31
Kijkje op de campusHoe ziet de campus in Nijmegen er uit?

Opleidingsinformatie

Factsheet Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Meer weten over de inhoud van deze opleiding? In de factsheet staat het allemaal voor je op een rijtje.

Student houdt flyers onder de arm tijdens de open dag HAN

Praktische info

Waar zit deze opleiding, wat zijn de toelatingseisen en hoe moet je je aanmelden? Check het onder praktische info.

Kind steekt vinger op

Wat zeggen studenten over de opleiding?

De sfeer op de opleiding is vanaf het begin al heel fijn"Het leuke aan stage lopen op verschillende scholen is dat je heel veel ziet"

“Mijn jongere broertje en jongere neefjes en nichtjes probeerde ik altijd iets te leren wat ze nog niet konden. Kinderen iets leren bleek dus mijn roeping te zijn". Vanuit deze interesse is Sanne terechtgekomen bij de Pabo. “Toen ik de Open Dag en Meeloopdag bezocht, werd ik enthousiast voor het vak van leraar basisonderwijs”.

Het is fijn dat je vanaf het begin van de Pabo al stage loopt"In jaar 1 ben ik erachter gekomen dat ik echt op mijn plek zit"

Zolang als ze zich al kan herinneren, wil Lisanne juf worden. Van haar vriendinnen hoorde ze leuke verhalen over de HAN en de stad Nijmegen. Deze verwachtingen zijn helemaal waargemaakt, weet ze na 3 jaar studie aan de HAN Pabo Nijmegen.

De feedback en energie die je terugkrijgt van leerlingen in onbeschrijfelijk"Tijdens deze studie is het heel fijn om samen te werken en te leren"

Voorafgaand aan de Pabo heeft Kain de mbo-opleiding Bouwkunde gevolgd. Tijdens deze opleiding kwam hij erachter dat een andere toekomst beter bij hem paste. Hij wilde namelijk meer betekenen voor de maatschappij.

Stage is ontzettend leuk, omdat je met de praktijk bezig bent"De mensen op je opleiding zijn behulpzaam en staan altijd voor je klaar"

Tijdens de opleiding Leisure and Hospitality ontdekte Mandy dat entertainment niet helemaal haar ding was, maar ze wel een passie had voor werken met kinderen. Ze heeft meerdere voorlichtingsavonden bezocht en kwam er zo achter dat de Pabo wel goed bij haar past. Voor haar sprong de HAN er meteen uit.

Door de band die je opbouwt met de leerlingen is je stage een topervaring"Je zit in de klas met mensen die hetzelfde willen als jij: leraar worden"

Anne wilde graag met kinderen werken, vindt het onderwijs interessant en heeft een brede interesse. Die eigenschappen brachten haar bij de Pabo, omdat ze met haar diploma uiteindelijk les kan geven in meerdere vakken en haar lessen op haar eigen manier kan vormgeven.

De stap naar docenten toe is veel kleiner dan op de middelbare school"Vanaf het moment dat ik een kleuter was, zei ik al dat ik juf wilde worden"

Marjolein’s keuze voor de Pabo was misschien voor de hand liggend, maar zeker de juiste voor haar. Ze heeft het altijd al leuk gevonden om kinderen iets te leren. Dat komt bij de Pabo bij elkaar. “Daarnaast heeft deze opleiding veel stages, interessante vakken en een leuke sfeer”.

Dit wil je weten over de Pabo! Veelgestelde vragen

Pabo variantenVoor studenten die net iets meer willen

Wil jij voor de klas, maar ben jij ook op zoek naar extra uitdaging? De HAN Pabo biedt verschillende mogelijkheden.

Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs ALPO voor vwo'ers

Doe je vwo, wil je naar de universiteit, maar wil je ook graag met kinderen werken en hen iets leren? Met de Academische Pabo (ALPO) van de HAN en de RU kan dat. Je leert goed lesgeven aan jonge kinderen en tegelijkertijd doe je onderzoek en verbeter je de kwaliteit van het onderwijs.

Kinderen in de klas met vinger omhoog

Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO Pabo-ALO voor sportieve studenten

Wil je voor de klas in het basisonderwijs, maar ook gymdocent worden? Bij de Pabo-ALO kan dit allebei. Deze dubbele lerarenopleiding is een sportief traject waarin je 2 opleidingen tegelijk volgt. Na 5 jaar heb je 2 diploma’s op zak.

Studente buiten sporten closeup

Ad Pedagogisch Educatief Professional Liever een 2-jarige hbo-opleiding? Denk dan eens aan de Ad PEP!

Werk jij graag met kinderen? Dan weet je dat er veel verandert in de opvang en het onderwijs. Hierdoor is er vraag naar een nieuw soort professional. Je zit als het ware tussen een onderwijsassistent en een leraar in. Met de Ad-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Zo maak je echt het verschil voor kinderen.

Docent en kind spelen met blokken

Studievereniging MeesterlijkIk ben Meesterlijk

Op de hoogte blijven?Volg ons op social media!

Studenten lachend aan het werk buiten

Slim Studies Combineren Dubbele bevoegdheid voor studenten met brede interesses

Wil jij je opties openhouden en meer uit je studietijd halen? Wij dagen je uit! Door slim 2 studies te combineren kun jij straks werken in het primair én voortgezet onderwijs. De HAN Pabo is te combineren met de opleidingen Leraar Nederlands, Leraar Wiskunde en Leraar Engels. Het is mogelijk om in verschillende jaren te starten met je 2e studie.

Docent voor de klas

AanmeldenBen jij klaar voor de start?

Ben jij enthousiast over de Pabo bij de HAN? En wil jij graag in februari 2021 starten met deze opleiding?

Leuk! Meld je dan nu aan!

Kinderen van de glijbaan

Anderen bekeken ook

Academische Pabo (ALPO)

Voltijd Bachelor

Je hebt je vwo-diploma op zak. Je wilt op universitair niveau studeren, maar ook met kinderen werken en voor de klas staan. In dat geval is de Academische Pabo (ALPO) iets voor jou.

juf maakt puzzel met kind

Pabo-ALO (locatie ALO)

Voltijd Bachelor

Vanaf september 2018 biedt de HAN de Dubbele lerarenopleiding Pabo (Lerarenopleiding basisonderwijs) en ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding) aan. Een bijzonder traject waarin je 2 opleidingen tegelijk

student geeft les aan kinderen

Social Work

Voltijd Bachelor

Wil je echt iets voor anderen betekenen en hen verder op weg helpen? Word een professioneel sociaal werker (hbo). Kies HAN Social Work voltijd in Nijmegen!

null

Verpleegkunde

Voltijd Bachelor

Leer hoe je patiënten op hoogwaardig niveau patiënten de zorg kunt verlenen die ze nodig hebben. Word verpleegkundige. Kies HAN Verpleegkunde voltijd in Nijmegen!

student op bed met gips om been

Toegepaste Psychologie

Voltijd Bachelor

Als toegepast psycholoog laat je mensen beter functioneren en versterk je hun krachten en talenten. Kies HAN Toegepaste Psychologie voltijd in Nijmegen!

studenten doen lerend kaartspel

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Meer vragen?

Wil jij je persoonlijke situatie bespreken? Bijvoorbeeld over toelating of studeren met bijzondere omstandigheden? We zitten voor je klaar! Je kunt ons via Whatsapp bereiken: 024 - 353 0500. Kom maar op! 

HAN Whatsapp QR code