Leraar Geschiedenis

docent wijst naar beeldscherm
KennismakenNa de Open Dag
Terug naar startKies een andere opleiding

Leuk dat je interesse hebt in Leraar Geschiedenis. De online Open Dag van de HAN was op 27 maart 2021. Er waren veel leuke live activiteiten, maar je kunt hier natuurlijk nog steeds rondscrollen. Genoeg te zien!

Kennismaken na de Open DagKom online proefstuderen

Het proefstuderen bestaat uit 3 online werkcolleges (Vakdidaktiek, Onderwijskunde en 'Westen & de Wereld'). Na aanmelding ontvang je meer informatie over de beschikbare data en tijden. Je kan zelf bepalen welke dag van de week en welke datum je het beste uitkomt om de 3 werkcolleges van de verschillende leerlijnen van de opleiding bij te wonen. Je zal tijdens dit college samen met de huidige 1e-jaars studenten aan de slag gaan met de inhoud van het 1e jaar. Na dit college kan je ook nog allerlei vragen stellen aan de betreffende docent en de huidige studenten.

docent geeft les en zit op tafel

VoorlichtingspresentatieKom meer te weten over Leraar Geschiedenis!

Speciaal voor de Online Open Dagen heeft docent Nadine een video opgenomen, om meer te vertellen over de opleiding Leraar Geschiedenis. Wat kun je verwachten van de studie? Bekijk de video en kom er achter of de opleiding bij jou past!

In de opleidingspresentatie worden 2 fragmenten uit De Wereld Draait Door genoemd, deze bekijk je via onderstaande links:

 

Foto met drie geschiedenis docenten
Leraar Geschiedenis studeren, hoe is dat?Dag uit het leven van studente Julia
Kijkje op de campusHoe ziet de campus in Nijmegen er uit?

Opleidingsinformatie

Factsheet Leraar Geschiedenis

Meer weten over de inhoud van deze opleiding? In de factsheet staat het allemaal voor je op een rijtje.

Student houdt flyers onder de arm tijdens de open dag HAN

Praktische info

Waar zit deze opleiding, wat zijn de toelatingseisen en hoe moet je je aanmelden? Check het onder praktische info.

docent geeft les

Waar ga je studeren?

De lessen van de Lerarenopleiding Geschiedenis van de HAN vinden plaats op de Kapittelweg 35 in Nijmegen.

Kapittelweg 35

Veelgestelde vragen Dit wil je weten over Leraar Geschiedenis!

Hoe beleven studenten de opleiding Leraar Geschiedenis?

Deze opleiding leert je niet alleen een vak, maar verandert je ook als mens"Vanaf het 1e moment behandelen docenten je als een collega"

Al haar hele leven wist Pien dat ze graag voor de klas wilde staan. “Het docent zijn leek me geweldig: de omgang met leerlingen, het bijdragen aan hun ontwikkeling en vooral ook het bezig zijn met mijn lievelingsvak geschiedenis. Mijn keuze voor de studie Leraar Geschiedenis is zonder twijfel de beste geweest”.

Je wordt in veel opzichten vrijgelaten om te kijken naar je eigen interesses"Iedere dag vind je wel een nieuwe manier van kijken naar onderwerpen"

In groep 6 kreeg Sabine voor het eerst geschiedenisles en sindsdien heeft ze belangstelling voor dit vak ontwikkeld. Deze interesse en de passie voor het lesgeven komen beide terug in de opleiding Leraar Geschiedenis. “Ik hou ervan om mijn kennis over te brengen op anderen en terug te zien wat ze ervan geleerd hebben”.

Docenten zijn van grote meerwaarde bij deze opleiding"Mijn diploma van de HAN is een startbewijs waarop ik nu voortbouw"

In het laatste jaar op de middelbare school wist Sem nog niet precies wat hij wilde doen na de havo. “Van alle vakken vond ik geschiedenis het leukst, dus ging ik kijken naar opleidingen die hiermee te maken hadden. Na het bezoeken van meerdere Open Dagen, kwam ik uit bij de Lerarenopleiding Geschiedenis."

Je groeit langzaam in je rol als docent en ziet verschillende werkplekken"Op mijn huidige school krijg ik erg veel kansen om me te blijven ontwikkelen"

Met haar vwo-diploma op zak is Merel Geschiedenis gaan studeren aan de Radboud Universiteit. “Deze opleiding was interessant, maar paste niet bij me”. Ze wilde wel graag iets met geschiedenis blijven doen en is zodoende terecht gekomen bij de opleiding Leraar Geschiedenis aan de HAN.

De passie voor onderwijs van de docenten is aanstekelijk"Ik heb geleerd hoe een les in elkaar zit en wat een goede les eigenlijk inhoudt"

Al van jongs af aan wist Manon het zeker: zij wil docent worden. Uiteindelijk is ze geschiedenisdocent geworden op het OBC Bemmel. “Geschiedenis is altijd een passie van mij geweest en het leek me een divers vak waar je veel mee kan doen."

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Slim Studies Combineren Dubbele bevoegdheid voor studenten met brede interesses

Wil jij je opties openhouden en meer uit je studietijd halen? Wij dagen je uit! Door slim studies te combineren kun jij straks 2 vakken geven op een middelbare school. Het is mogelijk om in verschillende jaren te starten met je 2e studie Leraar Aardrijkskunde.

student wijst op wereldkaart

Op de hoogte blijven?Volg ons op social media!

Studenten lachend aan het werk buiten

Anderen bekeken ook

Leraar Engels

Voltijd Bachelor

Als leraar Engels in het voortgezet- en in het middelbaar beroepsonderwijs geef je niet alleen les. Je coacht en begeleidt ook leerlingen, je ontwikkelt onderwijs binnen je school en je werkt samen.

docent voor de klas met engelse vlag

Toegepaste Psychologie

Voltijd Bachelor

Als toegepast psycholoog laat je mensen beter functioneren en versterk je hun krachten en talenten. Kies HAN Toegepaste Psychologie voltijd in Nijmegen!

studenten doen lerend kaartspel

Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO)

Voltijd Bachelor

Ben jij degene die de talenten van een nieuwe generatie laat opbloeien? De opleiding HAN Pabo trekt samen met je op en helpt je een moderne, flexibele en deskundige juf of meester worden.

kinderen met meester achter ipad

HBO-Rechten

Voltijd Bachelor

Kies je voor HBO-Rechten, dan word je een praktijkgerichte jurist die zeer goed op de hoogte is van het recht en de actuele wet- en regelgeving.

studenten in de les, HBO Rechten, FEM

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal middelbare scholen en MBO's zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over de lerarenopleidingen, het voortgezet onderwijs en MBO, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas op het voortgezet onderwijs of het MBO? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg alvast een kijkje achter de schermen. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Meer vragen?

Wil jij je persoonlijke situatie bespreken? Bijvoorbeeld over toelating of studeren met bijzondere omstandigheden? We zitten voor je klaar! Je kunt ons via Whatsapp bereiken: 024 - 353 0500. Kom maar op! 

HAN Whatsapp QR code