Online Open Dag | 27 maart 2021

Jelle van Esch; Durf campagnebeeld voor openingspaginahan.nl Breed

Je hebt een hbo-opleiding op het oog, maar past die wel echt bij jou? Of heb je nog geen flauw idee wat je wilt? Benieuwd wat de HAN te bieden heeft? Bezoek de Online Open Dag op 27 maart 2021 vanaf 10 uur.

Meld je aan!

De laatste Online Open Dag van dit studiejaar komt er aan op 27 maart. Heb jij je al aangemeld voor online activiteiten? De opleidingen organiseren voorlichtingen, Q&A's, online inlooplokalen en meer. Kijk snel welke activiteiten jouw opleiding organiseert. Vergeet ook het algemeen programma niet! Daar vind je bijvoorbeeld een voorlichting over studeren met bijzondere omstandigheden of de stap van mbo naar hbo.

voltijd campagne durf jelleyuan 2019

VoorbereidingNeem alvast een kijkje

Alle voltijdopleidingen van de HAN hebben speciaal voor de Online Open Dag een pagina klaarstaan vol info en inspiratie! Goed nieuws: die pagina's kun je nu al bekijken. Een mooie voorbereiding op de Online Open Dag. Zo weet jij straks nog beter wat je wilt vragen.

voltijd campagne durf Beau 2019. Breed

Twijfels?Zo hak je de knoop door

Samsung of Apple? Friet of pizza? Een studie Logopedie of Bedrijfskunde? Aaah, keuzes! Wil jij in september met je studie starten maar twijfel je nog? Stel alle vragen die je nog hebt tijdens de Online Open Dag op 27 maart! Zo kun je voor 1 mei de knoop doorhakken.

Student luistert naar student

Nog geen idee?

Weet je nog niet welke opleiding jij je tijdens de Open Dag wilt bezoeken? Kijk dan eens naar het algemeen programma. Daar vind je handige voorlichtingen zoals 'Ik wil iets met economie, maar wat?' of '7X Gezondheid'. Op Han.nl/geenidee vind je nog meer tips!

nijmegen-studeren-samen-studeren

Verliefd geworden?

Kom verder kennismaken

Klikt het met een opleiding? Kom verder kennismaken! Hoe je dat doet is bij elke opleiding anders. Denk aan (online) Proefstuderen, een rondleiding of een 1-op-1 gesprek. Kijk op de pagina van jouw opleiding onder het kopje 'Kom Langs' voor welke activiteiten jij je kunt aanmelden.

Studenten Pedagogiek luisteren naar elkaar in een kring

Zet je netwerk in

En dat van je ouders. Er is altijd wel iemand die iemand kent die de studie volgt of het beroep doet dat jij op het oog hebt. Die wil vast wel al jouw vragen beantwoorden, zodat jij kunt checken of jouw verwachtingen kloppen.

studente praat met docent in twee gesprek

Bespreek het

Wat ben je de afgelopen tijd allemaal te weten gekomen? Vertel het! Aan je ouders, vrienden, leraren, buren en wie het maar horen wil. Hoe kijken zij tegen jouw keuze aan? Inspirerend, zo had jij het nog niet bekeken. Terwijl jij vertelt wat jou leuk lijkt en waar je over twijfelt, merk je zelf ook welk gevoel daarbij naar boven komt. Weer een stap verder!

Meiden lunchen aan tafel met planten en telefoon

Zo werkt het

Ga er op 27 maart 2021 maar eens goed voor zitten! Kop thee erbij, koektrommel op grijp-afstand. Want de online Open Dag beleef jij helemaal vanachter je laptop of PC! Haren kammen? Hoeft niet. Niemand ziet je, tenzij je een 1-op-1 afspraak hebt. Best relaxed. Hier lees je hoe het werkt!

Help

Vragen of problemen?

Heb je vragen over aanmelddeadlines, toelatingsvoorwaarden, de studiekeuzecheck of...? Of technische problemen? Kijk eerst eens in onze uitgebreide FAQ, misschien staat het antwoord daar al tussen. Niet? Dan helpen we je graag persoonlijk verder.

Student in gang met telefoon

Alvast sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Nijmegen eruit

Alvast sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Arnhem eruit

Voorbereiding Stel slimme vragen

Bereid je goed voor op de Open Dag. Dit is jouw kans om studenten en docenten het hemd van het lijf te vragen! Op welke vragen wil jij een antwoord? Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

Ik heb nog geen idee

Heb je nog geen idee welke studie bij jou past? Deze vragen kunnen je helpen om een 1e indruk te krijgen van een opleiding.

Ik weet het (bijna)

Twijfel je nog tussen een paar opleidingen? Of weet je al wat je wil, maar wil je nog een paar dingen checken? Vuur deze vragen dan op studenten en docenten van de opleiding af.

Help! Studiekeuze en de coronacrisis

Een studie kiezen in deze tijd van mondkapjes, afstand houden en Online Open Dagen is lastig. Toch is er ook nu heel veel wat je wél kunt doen om jezelf en de opleidingen beter te leren kennen. Kijk maar mee!

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

Voordelen van een online Open Dag

Natuurlijk wil je het liefst met je eigen ogen rondkijken op de campus. Wij hadden ook liever live een praatje met je gemaakt! Een online Open Dag kan die ervaring echt niet vervangen. Toch zitten er ook voordelen aan online oriënteren. Komen ze!

Blauwtje gelopen?

Was de opleiding waar jij je in hebt verdiept toch niet wat je had verwacht? Jammer. Dat voelt misschien als een stap terug, maar het is juist vooruitgang. Nu je weet wat je niet leuk vindt aan deze opleiding, kun je beter benoemen wat je dan wél zoekt. Stel je richting bij en ga opnieuw op onderzoek uit. Je komt er wel!

student peinzend, FEM Finance Tax and Advice

Of toch een tussenjaar?

Dat de coronacrisis impact heeft op jouw studiekeuze, merk jij vast ook. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren nu een tussenjaar overweegt, terwijl ze dat voor de coronacrisis niet deden. Heb jij je uitgebreid in je studiekeuze verdiept maar kom je er écht niet uit? Zomaar een studie kiezen omdat het moet is ook niet verstandig. Misschien is een tussenjaar dan wat voor jou.

student wijst op wereldkaart