HBO Proof Festival

Je zit op het mbo en bent bijna klaar met je studie. Of je zit nog niet in je examenjaar maar denkt na over doorstuderen. Na je opleiding ligt de wereld voor je open. Je kunt gaan reizen, werken...of doorstuderen op het hbo. Tijdens het online HBO Proof Festival op donderdag 25 maart kom je erachter of het hbo wat voor je is.

jongen in gang met mobiel in de hand

Wat gaan we doen?Programma

Het online HBO Proof Festival duurt van 13:00 uur tot 15:30 uur en vindt plaats via Microsoft Teams. We openen het festival gezamenlijk onder begeleiding van presentator Otto Wijnen. Hij voelt studenten die de overstap van mbo naar hbo al gemaakt hebben aan de tand in de HBO-proof talkshow. Zo kom je er meteen achter of zo'n stap een beetje te doen is. Hierna starten er twee rondes workshops, met tussendoor een pauze. Ook is er een virtuele stand van het HAN Voorlichtingscentrum waar je vragen kunt stellen die je wellicht krijgt tijdens het festival. Je kan hier terecht met vragen als 'Tot wanneer kan ik me aanmelden?', 'Ben ik toelaatbaar met mijn vooropleiding?' en 'Wat zijn de aanmeldeisen?'. We sluiten het festival weer gezamenlijk af. Meer informatie over de workshops vind je hieronder.

student peinzend, FEM Finance Tax and Advice

Meld je aan voor het online HBO Proof Festival

Tijdens het online HBO Proof Festival ontdek je het hbo, of het wat voor je is, en of je er klaar voor bent. Je krijgt door het volgen van verschillende workshops een beeld van wat studeren aan het hbo inhoudt. Je kunt studietips krijgen, inspiratie opdoen bij studenten die de overstap van mbo naar hbo hebben gemaakt,  jezelf oriënteren op verschillende HAN-opleidingen of simpelweg kijken of het hbo bij je past. Ben jij erbij donderdag 25 maart? 

voltijd campagne durf Beau 2019. Breed

Workshops

Het programma bevat 2 workshoprondes. In totaal kun je dus deelnemen aan 2 workshops. Je kunt kiezen uit 18 workshops. In het aanmeldformulier geef je aan welke workshop jij in welke ronde wilt volgen. Er zijn workshops voor studenten zich nog aan het oriënteren zijn of het hbo bij ze past, en workshops voor studenten die al besloten hebben naar het hbo te gaan. Ongeacht in welke situatie je zit, staat het je natuurlijk vrij om uit alle workshops te kiezen. 

voltijd campagne durf Dana 2019. Breed

Workshops: Succesvol naar het hbo

Kies uit de 7 workshops die je helpen te bepalen of het hbo iets voor je is: van studietips tot schrijfvaardigheid.

Workshops: Keuzes maken, doorstuderen en informatie

Jij hebt al besloten om naar het hbo te gaan. Kies uit de 11 workshops waarmee je de volgende stap zet. Check of je helemaal hbo-proof bent of oriënteer je op opleidingen die je interessant lijken.

Wie zijn wij?

7 ROC's organiseren, samen met de HAN, het HBO Proof Festival. Het zijn ROC Nijmegen, ROC Rivor, Graafschap College, ROC A12, Aventus, Rijn IJssel en De Leijgraaf.

afbeelding logo's ROC's hbo proof festival 2019

Stel je vraag

Het HAN VoorlichtingsCentrum helpt je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500