Online Open Dag | 9 januari 2021

Dana Kuiper; Durf campagnebeeld voor openingspaginahan.nl Breed
TerugkijkenOnline Open Dag 9 januari
AanmeldenOnline Open Dag 27 maart

De Online Open Dag van de HAN was op 9 januari 2021. Heb jij 'm gemist? Of wil je je verder in je keuze verdiepen? Kijk de video's en voorlichtingen nog eens op je gemak terug. Of meld je alvast aan voor de online Open Dag van maart!

Kijk de Online Open Dag terug

Elke opleiding heeft voor de Online Open Dag een pagina gevuld met video's, FAQ's en meer. Sommige live activiteiten zijn opgenomen, zodat jij ze kunt terugkijken. Neem nog eens een kijkje op de pagina's en scroll er op je gemak doorheen. Wil je er nog verder in duiken? Meld je alvast aan voor de Online Open Dag op 27 maart.

voltijd campagne durf Beau 2019. Breed

Verliefd geworden?

Kom verder kennismaken

Klikt het met een opleiding? Kom verder kennismaken! Hoe je dat doet is bij elke opleiding anders. Denk aan (online) Proefstuderen, een rondleiding of een 1-op-1 gesprek. Kijk op de pagina van jouw opleiding onder het kopje 'Kom Langs' voor welke activiteiten jij je kunt aanmelden.

Studenten Pedagogiek luisteren naar elkaar in een kring

Zet je netwerk in

En dat van je ouders. Er is altijd wel iemand die iemand kent die de studie volgt of het beroep doet dat jij op het oog hebt. Die wil vast wel al jouw vragen beantwoorden, zodat jij kunt checken of jouw verwachtingen kloppen.

studente praat met docent in twee gesprek

Bespreek het

Wat ben je de afgelopen tijd allemaal te weten gekomen? Vertel het! Aan je ouders, vrienden, leraren, buren en wie het maar horen wil. Hoe kijken zij tegen jouw keuze aan? Inspirerend, zo had jij het nog niet bekeken. Terwijl jij vertelt wat jou leuk lijkt en waar je over twijfelt, merk je zelf ook welk gevoel daarbij naar boven komt. Weer een stap verder!

Meiden lunchen aan tafel met planten en telefoon

Zo werkt het

Ga er op 9 januari 2021 maar eens goed voor zitten! Kop thee erbij, koektrommel op grijp-afstand. Want de online Open Dag beleef jij helemaal vanachter je laptop of PC! Haren kammen? Hoeft niet. Niemand ziet je, tenzij je een 1-op-1 afspraak hebt. Best relaxed. Hier lees je hoe het werkt!

Help

Vragen of problemen?

Heb je vragen over aanmelddeadlines, toelatingsvoorwaarden, de studiekeuzecheck of...? Of technische problemen? Kijk eerst eens in onze uitgebreide FAQ, misschien staat het antwoord daar al tussen. Niet? Dan helpen we je graag persoonlijk verder.

Student in gang met telefoon

sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Nijmegen eruit

sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Arnhem eruit

Voorbereiding Stel slimme vragen

Bereid je goed voor op de Open Dag. Dit is jouw kans om studenten en docenten het hemd van het lijf te vragen! Op welke vragen wil jij een antwoord? Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

Ik heb nog geen idee

Heb je nog geen idee welke studie bij jou past? Deze vragen kunnen je helpen om een 1e indruk te krijgen van een opleiding.

Ik weet het (bijna)

Twijfel je nog tussen een paar opleidingen? Of weet je al wat je wil, maar wil je nog een paar dingen checken? Vuur deze vragen dan op studenten en docenten van de opleiding af.

Help! Studiekeuze en de coronacrisis

Jammer hè, dat je niet gewoon even sfeer kunt proeven op de campus. Toch is er ook nu heel veel wat je wél kunt doen om je te oriënteren. Zoals deze online Open Dag! Maar denk ook aan een studiekeuzetest of online Proefstuderen. Op deze pagina hebben we alle mogelijkheden en veranderingen voor je op een rijtje gezet.

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

Voordelen van een online Open Dag

Natuurlijk wil je het liefst met je eigen ogen rondkijken op de campus. Wij hadden ook liever live een praatje met je gemaakt! Een online Open Dag kan die ervaring echt niet vervangen. Toch zitten er ook voordelen aan online oriënteren. Komen ze!

• Twee studenten buiten voor R31 met laptop

Nog geen flauw idee?

Dan moet je nog even op onderzoek uit! Jezelf beter leren kennen en een richting bepalen, daar begint het mee. Wist je dat de HAN ook allerlei tools biedt om jou daarmee te helpen? Op de pagina 'Zoek het uit' lees je er alles over.
  • Student luistert naar student

Twijfel je nog?

Je hebt wel een paar studies in gedachten, maar je blijft twijfelen! Welke wordt het? Tijd om de knoop door te hakken! Benieuwd hoe je dat doet? Check deze pagina vol tips. Je vindt er ook ervaringen van studenten die jou voorgingen: hoe hakten zij de knoop door?

Blauwtje gelopen?

Was de opleiding waar jij je in hebt verdiept toch niet wat je had verwacht? Jammer. Dat voelt misschien als een stap terug, maar het is juist vooruitgang. Nu je weet wat je niet leuk vindt aan deze opleiding, kun je beter benoemen wat je dan wél zoekt. Stel je richting bij en ga opnieuw op onderzoek uit. Je komt er wel!

student peinzend, FEM Finance Tax and Advice

Of toch een tussenjaar?

Dat de coronacrisis impact heeft op jouw studiekeuze, merk jij vast ook. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren nu een tussenjaar overweegt, terwijl ze dat voor de coronacrisis niet deden. Heb jij je uitgebreid in je studiekeuze verdiept maar kom je er écht niet uit? Zomaar een studie kiezen omdat het moet is ook niet verstandig. Misschien is een tussenjaar dan wat voor jou.

student wijst op wereldkaart