Online Open Dag | 14 nov 2020

Hou me op de hoogte!Binnenkort aanmelden

Benieuwd wat de HAN te bieden heeft? Kom naar de online Open Dag op 14 november 2020.

Binnenkort aanmelden

Ga er maar eens goed voor zitten op 14 november. Kop thee erbij, koektrommel op grijp-afstand. Want de online Open Dag beleef jij helemaal vanachter je laptop of telefoon! Volg live Q&A's en voorlichtingen. Stel je vragen in een chat of ga 1-op-1 in gesprek. Laat hier alvast je e-mailadres achter, dan krijg je een seintje als jij je kunt aanmelden voor de online Open Dag. 

Voordelen van een online Open Dag

Natuurlijk wil je het liefst met je eigen ogen rondkijken op de campus. Wij hadden ook liever live een praatje met je gemaakt! Een online Open Dag kan die ervaring echt niet vervangen. Toch zitten er ook voordelen aan online oriënteren. Komen ze!

Sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Nijmegen eruit

Sfeer proevenZo ziet een Open Dag op de campus in Arnhem eruit

Help! Studiekeuze en de coronacrisis

Jammer hè, dat je niet gewoon even sfeer kunt proeven op de campus. Toch is er ook nu heel veel wat je wél kunt doen om je te oriënteren. Zoals deze online Open Dag! Maar denk ook aan een studiekeuzetest of online Proefstuderen. Op deze pagina hebben we alle mogelijkheden en veranderingen voor je op een rijtje gezet.

  • Nog geen flauw idee?

    Dan moet je nog even op onderzoek uit! Jezelf beter leren kennen en een richting bepalen, daar begint het mee. Wist je dat de HAN ook allerlei tools biedt om jou daarmee te helpen? Op de pagina 'Zoek het uit' lees je er alles over. 
  • Twijfel je nog?

    Je hebt wel een paar studies in gedachten, maar je blijft twijfelen! Welke wordt het? Tijd om de knoop door te hakken! Benieuwd hoe je dat doet? Check deze pagina vol tips. Je vindt er ook ervaringen van studenten die jou voorgingen: hoe hakten zij de knoop door?

Zo werkt het

Voorlichtingen, Q&A's, speeddates. Klinkt mooi, maar hoe werkt dat allemaal? Wat moet je doen en wie ziet en hoort jou eigenlijk? Dat lees je hier!

Help! Problemen met Teams?

Waarschijnlijk ligt dat aan de software van je apparaat. Probeer een Windows update te doen of installeer de juiste drivers. Hieronder lees je hoe dat moet. Je kunt er ook voor kiezen om Teams te installeren, in plaats van de meeting via het web te bezoeken.

Meer hulp nodig?

Neem dan contact op met de HAN Servicedesk. Zo kun je ze bereiken:

Gelukkig worden de meeste voorlichtingen opgenomen. Mocht het helemaal misgaan, dan kun je de voorlichting waarschijnlijk achteraf nog terugkijken.

Verliefd geworden?

Ga online Proefstuderen

Wil je meer over de inhoud van een opleiding weten, kom dan eens Proefstuderen! Onze fysieke Proefstudeerdagen zijn vanwege de coronacrisis afgelast, maar bij sommige opleidingen kun je nu wel online Proefstuderen. Zo ontdek je of het niveau en de onderwerpen bij jou passen.

Zet je netwerk in

En dat van je ouders. Er is altijd wel iemand die iemand kent die de studie volgt of het beroep doet dat jij op het oog hebt. Die wil vast wel al jouw vragen beantwoorden, zodat jij kunt checken of jouw verwachtingen kloppen.

Bespreek het

Wat ben je de afgelopen tijd allemaal te weten gekomen? Vertel het! Aan je ouders, vrienden, leraren, buren en wie het maar horen wil. Hoe kijken zij tegen jouw keuze aan? Inspirerend, zo had jij het nog niet bekeken. Terwijl jij vertelt wat jou leuk lijkt en waar je over twijfelt, merk je zelf ook welk gevoel daarbij naar boven komt. Weer een stap verder!

Blauwtje gelopen?

Was de opleiding waar jij je in hebt verdiept toch niet wat je had verwacht? Jammer. Dat voelt misschien als een stap terug, maar het is juist vooruitgang. Nu je weet wat je niet leuk vindt aan deze opleiding, kun je beter benoemen wat je dan wél zoekt. Stel je richting bij en ga opnieuw op onderzoek uit. Je komt er wel!

Of toch een tussenjaar?

Dat de coronacrisis impact heeft op jouw studiekeuze, merk jij vast ook. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren nu een tussenjaar overweegt, terwijl ze dat voor de coronacrisis niet deden. Heb jij je uitgebreid in je studiekeuze verdiept maar kom je er écht niet uit? Zomaar een studie kiezen omdat het moet is ook niet verstandig. Misschien is een tussenjaar dan wat voor jou.