Studenten Human Resource Management: een kapitaal voor uw organisatie

De opleiding Human Resource Management aan de HAN kenmerkt zich door stevige verbindingen tussen onderwijs, onderzoek en de praktijk. We zijn trots op ons bedrijfskundig profiel, waarmee onze studenten zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Om goede, startbekwame professionals af te leveren, is echter meer nodig dan theoretische kennis en uitstekende onderzoeksvaardigheden. Het vraagt ook om ervaring en inzicht in de praktijk. Daarvoor bent u en is uw organisatie onmisbaar.

Laan van Scheut 10

Zet studenten voor u aan het werk

In elk jaar van onze opleiding zitten één of meerdere praktijkonderdelen. Het gaat dan om praktijkprojecten en/of stages. Op dit moment zijn we voor de periode van 1 februari 2021 t/m juni 2021 vooral op zoek naar organisaties voor tweedejaars praktijkprojecten. De studenten gaan in kleine groepen vier weken aan de slag met een HR-instrument op het gebied van in- door- en/of uitstroom. Dit jaar (2020-2021) kunnen de HRM-studenten zowel online als fysiek de opdrachten uitvoeren. Zij krijgen tijdens de opdrachten uiteraard goede begeleiding van onze vakdocenten.

cmd studenten in experience lab

Wat levert het u op?

  • Project 1: Ontwerpen

De studenten leveren een memo en een infographic op. Deze twee producten geven mooie, frisse ideeën voor een nieuw te ontwikkelen HR-instrument binnen uw organisatie. Met deze ideeën kunt u vervolgens zelf snel aan de slag met het ontwikkelen van het instrument.

  • Project 2: Verbeteren

De studenten leveren een adviesrapport met een implementatieplan op voor het verbeteren van een door u gekozen bestaand HR-instrument binnen uw organisatie. Zo bent u startklaar om tot uitvoering over te gaan.

 

toekomstlokaal

Wat vraagt dit van uw organisatie?

  • Eén of meerdere opdrachten op het gebied van in- door- en/of uitstroom. Voorbeeld: studenten werken in het eerste project aan een instrument op het gebied van instroom en in het tweede project met een HR-instrument op het gebied van uitstroom.
  • Een contactpersoon voor de studenten die informatie kan verstrekken en vragen kan beantwoorden. Dit is met name van belang bij project 1.
  • Tijd om bijvoorbeeld interviews of enquêtes af te nemen. Dit is alleen van belang bij project 2, waarbij de studenten eventueel kwantitatief of kwalitatief onderzoek doen.
drie studenten met laptop en kopje koffie

We gaan graag met u in gesprek

Interesse of vragen? Neem contact op met het Praktijkbureau HRM via praktijkbureau.hrm@han.nl. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!

Studenten in The Brew