6 februari 2019 Nieuwe groep HAN-studenten van start in Mobility Innovation Center

Afbeelding-SEECE-2021

Ruim tachtig tweedejaars engineeringstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) starten deze week in het Mobility Innovation Center (MIC). Het MIC is gevestigd in het pand van Clean Mobility Center op IPKW. De studenten werken twee dagen per week aan 19 uitdagende projecten.

Het komende halfjaar storten studenten van de bacheloropleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen en Elektrotechniek zich op opdrachten van HAN-lectoraten en bedrijven. Alle projecten hebben een relatie met mobiliteit en duurzaamheid. De studenten dragen bij aan de ontwikkeling van duurzame voortuigen, maar ook aan de betrouwbaarheid en betaalbaarheid van de elektriciteitsvoorziening.

De studenten schreven zich aan het einde van het vorige studiesemester in op een van de 19 projecten, om daar vervolgens een half studiejaar in projectgroepen aan te werken. Dat doen zij naast hun colleges, zelfstudie en tentamens.

Tijdens de startbijeenkomst, die woensdag 2 februari plaatsvond, maakten de studenten kennis met de contactpersonen van hun opdrachtgevers. Zij voerden een dag lang overleg en wisselden informatie uit, om de opdrachten zo scherp mogelijk op het netvlies te krijgen. Traditioneel werd de dag afgesloten met een borrel om elkaar goed te leren kennen.