7 september 2018 Engineeringstudenten van start in Mobility Innovation Center op IPKW

Afbeelding-SEECE-2021

63 engineeringstudenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) startten begin deze maand met hun werkzaamheden in het Mobility Innovation Center (MIC), op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Ze werken 3 dagen per week aan 15 uitdagende projecten.

De meeste jongeren maken hun studiekeuze door eerst het studiekeuze-aanbod te bekijken. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet!

Stel je namelijk voor: Je bekijkt de bachelors van de Universiteit van Utrecht. En daartussen heb jij 1 interessante studie gevonden. Stop jij dan met zoeken? Je zult wel denken:

EBIKE ELEKTRISCH SYSTEEM

De projectgroep eBike bestaat uit twee studenten Elektrotechniek: Jeroen van de Kamp en Peter Halter. Zij gaan voor opdrachtgever Cas van Horck aan de slag met de eBike. Het elektrisch systeem van deze elektrische motorfiets moet worden herontworpen. Er is aandacht voor de accu, de bekabeling en het battery management-systeem. Een uitdaging: uiteindelijk moet alles in het frame passen.

De eBike kan straks door medewerkers van IPKW worden gebruikt om zich schoon en stil mee over het uitgestrekte industriepark te verplaatsen.

REFURBISHMENT HYDRAULIC PRESS

Werktuigbouwkundestudent Mark Willemsen en Elektrotechniekstudenten Jari Berends en Arjan Pater vernieuwen het elektrische en hydraulische systeem van een pers uit 1964. Bovendien automatiseren ze de aansturing. Het stuk techniek is afkomstig van een oude productielijn en wordt in de toekomst gebruikt voor de fabricage van vezelversterkte composietdelen voor automotivetoepassingen. Bijvoorbeeld voor prototypes van lichtgewichtvoertuigen. Aan dit project werken ook derdejaars Automotive-stagairs mee.

NEFUSTA

Industrieel Product Ontwerpen-studenten Sander Feuler, Guido Hagen en Lars Gloudemans kregen van het Lectoraat Meet- en Regeltechniek de opdracht om een conceptontwerp te maken voor 'het tankstation van de toekomst'. Het New Energy Vehicles Fueling Station (Nefusta) is een laad- en tankstation dat allerlei vormen van toekomstig vervoer, met verschillende energiedragers, kan bedienen. Bijvoorbeeld door waterstof en biogas te verstrekken. Daarnaast ondersteunt Nefusta het elektriciteitsnet. Tijdelijke energieoverschotten kunnen in het tankstation worden opgeslagen en deze energie kan worden teruggeleverd wanneer er een tekort is.